Βραδιά του Πρένταργκ Τζόρτζεβιτς και άλμα τίτλου για τον Ολυμπιακό στη χθεσινή αγωνιστική (19η) της Σούπερ Λίγκας. Ο αρχηγός του «Θρύλου» ξέσπασε στο σκοράρισμα στο χθεσινό ματς με τον ΟΦΗ, σημειώνοντας χαττρικ, η ομάδα του επικράτησε με 4-1 στο Καραϊσκάκη και ξέφυγε οκτώ βαθμούς από την ΑΕΚ, ενώ διατήρησε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό (+8).

«Και σε πέντε- έξι εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές», τραγουδούσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι πανηγύρισαν πέντε φορές χθες στο φαληρικό γήπεδο (τα τέσσερα γκολ της ομάδας τους και το γκολ της ισοφάρισης του Ηρακλή!). Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει με τον αέρα των οκτώ βαθμών στο ντέρμπι την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη αγωνιστική, ωστόσο το μυαλό των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται στον μεθαυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου (το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 2-0).

Ο ΟΦΗ πάλεψε το παιχνίδι, μείωσε το σκορ στο 49΄ (2-1), όμως δεν μπόρεσε να αντέξει στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με το σύστημα «4-3-1-2», με μία αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντίνου επέστρεψε στην ενδεκάδα ύστερα από 2,5 μήνες, παίρνοντας τη θέση του Ανατολάκη. Ο Τοροσίδης που είχε παίξει αμυντικό χαφ στο ματς με τον ΠΑΟΚ, γύρισε στο κέντρο της άμυνας. Ο Τοροσίδης και ο Ζούλιο Σέζαρ είχαν αναλάβει το μαρκάρισμα των Οφορίκουε, Ντρούλιτς. Οι πλάγιοι Ζεβλάκοφ, Ντομί έκλεισαν τους διαδρόμους σε Πίτσο, Σίμιτς. Οι φιλοξενούμενοι διέθεταν ταχύτητα στις κινήσεις τους και έφταναν στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως δεν είχαν αποτελεσματικότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας με τους Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Νε, Στολτίδη στον χώρο του κέντρου.

Ο «Ρίμπο» έβγαζε μπαλιές προς τους Κωνσταντίνου, Καστίγιο, ενώ είχε άριστη συνεργασία με τον Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεσήκωσε το Καραϊσκάκη στο 31΄, όταν με συρτό αριστερό σουτ αιφνιδίασε τον Σηφάκη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Η κρητική ομάδα προσπάθησε με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσει μακριά από την εστία του Σηφάκη τους «ερυθρόλευκους» και άντεξε για μισή ώρα. Οι Ουέλινγκτον, Ισά είχαν αναλάβει την επιτήρηση των Κωνσταντίνου, Καστίγιο, όμως τα γκολ τα σημείωσε ο Τζόρτζεβιτς στο α΄ ημίχρονο. Στο 42΄ ο Ντομί έβγαλε σέντρα, ο Αρβανίτης δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα με κεφαλιά, ο Ριβάλντο έγινε τελικός παραλήπτης και έστρωσε στον Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος διεθνής μεσοεπιθετικός με δεξί σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σηφάκη (2-0). Η πλάστιγγα της νίκης έγειρε υπέρ της πειραϊκής ομάδας και στο επόμενο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να ανεβάσει ο Ολυμπιακός τον δείκτη τού σκορ. Σε μακρινή μπαλιά του Τζόρτζεβιτς, ο Κωνσταντίνου ξέφυγε μόνος του μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, πλάσαρε προ του Σηφάκη για να περάσει η μπάλα άουτ.

Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Ράινερ Μάουρερ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα «4-4-2». Την πρώτη ζώνη άμυνας αποτελούσαν οι Κωνσταντινίδης, Τσίπεφ, Πίτσος, Σίμιτς και τη δεύτερη οι Ουέλινγκτον, Ισά, Μονιάκης, Αρβανίτης.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Στο 10΄ δεν «μέτρησε» γκολ του Τζόρτζεβιτς, γιατί σωστά ο αρχηγός του «Θρύλου» υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Ριβάλντο έχασε κλασική ευκαιρία στο 11΄, ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Ντουμί. Ο Γάλλος αμυντικός απέφυγε τους Αρβανίτη, Ουέλινγκτον και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον «Ρίμπο», ο οποίος «έπιασε» απευθείας σουτ για να περάσει η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο σουτ του ΟΦΗ με τον Σίμιτς στο 24΄ (μπλόκαρε ο Νικοπολίδης) και στο επόμενο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 35΄ ο Ισά με αντικανονική ενέργεια με το χέρι χτύπησε στο πρόσωπο τον Κωνσταντίνου, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο διαιτητής Σταυρίδης θεώρησε ότι η ενέργεια του αμυντικού της κρητικής ομάδας έγινε πάνω στη φάση και έδειξε «παίζετε». Ήταν παράβαση και κακώς ο ρέφερι από την Πιερία δεν έδειξε πέναλτι. Στο 41΄ ο Νικοπολίδης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό: Ο Σίμιτς γύρισε τον Οφορίκουε, ο οποίος ελίχτηκε μέσα στην περιοχή και εξαπέλυσε δυνατό σουτ. Ο «ερυθρόλευκος» γκολκίπερ με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο β΄ ημίχρονο, ο Γερμανός τεχνικός του ΟΦΗ πραγματοποίησε δύο αλλαγές στη μεσαία γραμμή, αφού είχε διαπιστώσει ότι η ομάδα του είχε χάσει τη μάχη του κέντρου. Οι Κουνενάκης, Ρουμπάκης πήραν τις θέσεις των Κωνσταντίνη, Πίτσου (46΄). Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και κυνήγησε το γκολ. Στο 49΄ «πάγωσε» το Καραϊσκάκη, καθώς ο Οφορίκουε βρήκε με πάσα ακριβείας τον Ντούλιτς. Ο Σέρβος επιθετικός με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη (2-1). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι, αλλά δεν χάρηκαν για πολύ. Στο 58΄ ο Σηφάκης εξουδετέρωσε βολίδα του Νε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 60΄: Ο Κωνσταντίνου τροφοδότησε τον Καστίγιο (ο Ουέλινγκτον δεν μπόρεσε να διώξει) και με αριστερό «έγραψε» το 3-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 64΄, όταν ο Ζεβλάκοφ έβγαλε σέντρα για να πεταχτεί μόνος του ο Ντομί, αλλά δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Σηφάκη (απέκρουσε με το πόδι).

ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΗΣΕ

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να μπει και πάλι μέσα στο παιχνίδι με τον Σίμιτς, όμως δύο φορές (65΄, 74΄) δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 70΄ οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί πανηγύρισαν το γκολ της ισοφάρισης του Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα αξιόλογη επίσκεψη στην εστία του Σηφάκη στο 78΄: Ο Καστίγιο μπήκε με σλάλομ μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και γύρισε στον Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος «έπιασε» σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής για να κοντράρει η μπάλα στα πόδια των αμυντικών της κρητικής ομάδας.

Ο Λεμονής έριξε στον αγώνα τον Μάριτς αντί του Νε (59΄) για να δώσει βοήθειες στη μεσαία γραμμή, ενώ τις δύο άλλες αλλαγές τις πραγματοποίησε στο 76΄ (ο Μπόρχα αντί του Κωνσταντίνου) και στο 87΄ (ο Μενδρινός αντί του Καστίγιο). Ο Μάουρερ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 77΄, χρησιμοποιώντας τον Νουαφόρ στη θέση του δραστήριου Οφορίκουε. Ο Γκανέζος επιθετικός πρώην «ερυθρόλευκος» χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο Νουαφόρ προσπάθησε να χριστεί σκόρερ με σουτ στο 81΄, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Τζόρτζεβιτς μπήκε μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και δέχτηκε μαρκάρισμα από πίσω από τον Αρβανίτη. Ο αμυντικός των φιλοξενουμένων διώχνει την μπάλα και βρίσκει τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Σταυρίδης έδειξε το σημείο του πέναλτι (ήταν το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός) στο εφετινό πρωτάθλημα και ο «Τζόλε» σημείωσε το τρίτο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Ο διαιτητής Σταυρίδης υπέπεσε σε λάθη με αποκορύφωμα τη φάση του 37΄ με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνου, Ισά. Με λάθη στην υπόδειξη οφσάιντ, ο επόπτης Μαυρόπουλος.

Είμαι έτοιμος να μείνω για έναν ακόμη χρόνο


Άνοιγμα για να παραμείνει ακόμα έναν χρόνο στον Ολυμπιακό έκανε ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είπε ότι αν έρθουν τα δυο παιδιά του από τη Βραζιλία στην Αθήνα μπορεί να παίξει ακόμα μια σεζόν στον Ολυμπιακό.

Ο «Ρίμπο» μίλησε για τη βαθμολογική διαφορά του Ολυμπιακού και για τον Καστίγιο: «Έχουμε ένα καλό αβαντάζ. Μπροστά μας είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι ματς κλειδί. Ο Καστίγιο είναι πολύ καλός παίκτης. Θα είναι καλό να παίξει στην Εθνική Μεξικού. Θα βοηθήσει. Συζητάω με την πρώην σύζυγό μου για το θέμα των δύο παιδιών μου. Αν έρθουν στην Αθήνα, μπορεί να μείνω ακόμα έναν χρόνο στον Ολυμπιακό».

Ο Τάκης Λεμονής έμεινε ικανοποιημένος από την παραγωγικότητα της ομάδας κι έστρεψε την προσοχή στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Σκεφτόμαστε τον δύσκολο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλουμε να πετύχουμε πολλά γκολ. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Οι Κωνσταντίνου, Καστίγιο ζήτησαν αλλαγή και σήμερα θα ξέρουμε την κατάστασή τους. Ο Κύπριος επιθετικός είχε καιρό να παίξει και του δώσουμε παραπάνω χρόνο από ένα ημίχρονο».

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Έγινε ένα ανοιχτό και καλό παιχνίδι. Θέλαμε γρήγορο γκολ για να ανεβάσει ψηλότερα την αμυντική γραμμή ο ΟΦΗ και να βρούμε χώρους. Είμαι ευχαριστημένος από την παραγωγικότητα των τεσσάρων τερμάτων και από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε.

ΛΕΜΟΝΗΣ

Σκεφτόμαστε τον δύσκολο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλουμε να πετύχουμε πολλά γκολ.

Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας

Με προβλημάτισε το γεγονός ότι μπήκαμε χαλαρά στο β΄ ημίχρονο. Ο κόσμος μπορεί να πιέζει και να ζητάει συνέχεια ευκαιρίες, όμως εμείς πρέπει να ισορροπήσουμε καλύτερα».

Ο 47χρονος τεχνικός ευχαρίστησε τους Καψή, Καφέ για την προσφορά τους στον Ολυμπιακό: «Παρά το γεγονός ότι δεν συνεργάστηκα για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί τους, τους γνωρίζω, είναι καλοί ποδοσφαιριστές και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο στην καριέρα τους. Αν θα συναντήσουμε αντίπαλο τον Καφέ με τα χρώματα της ΑΕΚ; Έτσι τα φέρνει μερικές φορές η ζωή. Κι εγώ ήμουν στην Ξάνθη και μετά βρέθηκα στον Ολυμπιακό, και αντιμετώπισα την πρώην ομάδα μου».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Ράινερ Μάουρερ έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και υπογράμμισε: «Είχαμε πρόβλημα στο α΄ ημίχρονο. Δεν ήμασταν καλά στο παιχνίδι. Δεν πιέσαμε μπροστά και το 2-0 ήταν φυσιολογικό. Στο β΄ ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Οφορίκουε, ο οποίος έπρεπε να σουτάρει καλύτερα σε άδεια εστία, είχαμε δοκάρι με τον Νουαφόρ και μια σπουδαία ευκαιρία με τον Σίμιτς, ο οποίος έκανε πετυχημένο ντεμπούτο. Στο δεύτερο 45λεπτο παίξαμε πιο μπροστά. Σε μια φάση ο Καστίγιο έσπασε τη γραμμή οφσάιντ και σημείωσε το 3-1. Μετά έγινε και η φάση με το πέναλτι και τελείωσε το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να κοιτάμε μπροστά. Έχουμε το ντέρμπι με τον Εργοτέλη. Πρέπει να παλέψουμε από την αρχή της συνάντησης».

Οι Ζούλιο Σέζαρ, Φέλιξ Μπόρχα αναφέρθηκαν στον Καστίγιο: «Είναι χαρούμενος γιατί βρήκε εθνική ομάδα να παίξει (Μεξικό)», είπε ο Σέζαρ και ο Μπόρχα συμπλήρωσε: «Ο Καστίγιο είναι φανταστικός παίκτης και θα βοηθήσει την Εθνική Μεξικού».

Αισθάνομαι ότι μπορώ να βοηθήσω


Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αποδεικνύεται «εκτελεστής» του ΟΦΗ στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο 35χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (οκτώ) και είναι ο πρώτος «ερυθρόλευκος» σκόρερ όλων των εποχών με την κρητική ομάδα στους εντός έδρας αγώνες. Ο «Τζόλε» αναδείχτηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ΜVΡ σε αγώνα.

Σημείωσε χατ-τρικ και στο α΄ ημίχρονο παρέσυρε με την απόδοσή του τούς συμπαίκτες του.

Στο πρώτο 45λεπτο σημείωσε δύο γκολ και το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στις καθυστερήσεις με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

«Στάθηκα και τυχερός στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Σημείωσα τρία γκολ, αλλά εκείνο που μετράει είναι η συνολική εικόνα της ομάδας», δήλωσε ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στη λήξη του συμβολαίου του.

«Αν κριθεί νωρίτερα ο τίτλος, θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε.

Αισθάνομαι ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα». Για το πρωτάθλημα ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Κάθε αγωνιστική είναι και ένα βήμα για τον τίτλο. Μπροστά μας έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά θα ασχοληθούμε με την ΑΕΚ».