Συνωστισμός στα ερτζιανά


Οσυνωστισμός των 12!

Από τα περίεργα και αξιοπρόσεκτα του φετινού πρωταθλήματος αποτελεί το γεγονός ότι στον βασικό κορμό της βαθμολογίας υπάρχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 12 ομάδες, που στριμώχνονται από την 4η έως την 15η θέση, έχοντας μεταξύ τους έξι βαθμούς διαφορά.

Θέλετε λεπτομέρειες; Μετά τους τρεις που οδηγούν την κούρσα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, που είναι απλησίαστοι) υπάρχουν ο ΟΦΗ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ που ισοβαθμούν στους 26 βαθμούς και απέχουν μόλις δύο νίκες από τον προτελευταίο του πίνακατον Εργοτέλη, που έχει στο ενεργητικό του 20 πόντους.

Δηλαδή, οι θέσεις του ΟΥΕΦΑ από αυτές που οδηγούν στον υποβιβασμό απέχουν μόλις δύο νίκες, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συνέχεια της διαδρομής για τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Αν εξαιρέσουμε τον ήδη καταδικασμένο Ιωνικό όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να έχουν φιλοδοξίες αλλά και ανησυχίες.

Έξι ομάδες ισοβαθμούν στους 22 πόντους και όπως γίνεται αντιληπτό κάθε Κυριακή η εικόνα μπορεί να αλλάζει, χωρίς ωστόσο να αυξομειώνεται δραματικά η μεταξύ τους διαφορά.

Υπό κανονικές συνθήκες, το 1/3 του πρωταθλήματος που απομένει μέχρι να πέσει η αυλαία θα μας δώσει ιδιαίτερες συγκινήσεις και αν συμβεί τελικά αυτό τότε θα έχουμε να κάνουμε με κάτι πρωτόγνωρο. Πραγματικά θα είναι άξιον απορίας με ποιον τρόπο θα διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση οι περισσότεροι από τους μονομάχους.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να αφήσουμε πίσω την εποχή με τα ραδιοφωνάκια στους πάγκους στις τελευταίες αγωνιστικές.

Ίσως τώρα να αφοσιωθούμε στο ποδόσφαιρο…