Πρώτος στη στροφή


Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Λεβαδειακός όχι μόνο κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αλλά αύξησε τη διαφορά του από τους διώκτες του Ηλυσιακό και Καστοριά στους έξι βαθμούς. Η ομάδα της Λιβαδειάς επικράτησε 3-0 του Μεσσηνιακού, ενώ ο Ηλυσιακός γνώρισε την ήττα στην Καλλιθέα από την ομώνυμη ομάδα με 2-1 και η Καστοριά στην Καλαμάτα από την τοπική ομάδα με 2-0. Σπουδαίες βαθμολογικά νίκες πέτυχαν ο ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 επί του Πανσερραϊκού και ο Αστέρας Τρίπολης με 3-0 επί του Αγροτικού Αστέρα που τους διατήρησαν σε τροχιά ανόδου. Ελπίδες για άνοδο έχει και η Βέροια που επικράτησε 1-0 της Νίκης Βόλου, ενώ απόρθητη έδρα αναδεικνύεται η Κομοτηνή καθώς ο Πανθρακικός συνέτριψε 4-1 τον Θρασύβουλο. Τέλος, η Προοδευτική αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα, ενώ σήμερα στις 5 μ.μ. (ΕΤ3) ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής με το παιχνίδι Χαϊδάρι-Εθνικός.

Ολική ανατροπή με Σαϊτιώτη


Μέσα σε τρία λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από 0-1 σε 2-1 και να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Ηγέτης και σκόρερ της ομάδας των Ιωαννίνων ο Γιώργος Σαϊτιώτης, που πέτυχε και τα δύο γκολ του ΠΑΣ, ενώ ένα ακόμη γκολ που πέτυχε με φάουλ στο 2΄ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Σταθόπουλο, διότι όπως είπε είχε καταλογίσει έμμεσο. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν αμυντικά και με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του Τόλιου, κάτι που κατάφεραν στο 50΄, ενώ είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 58΄ να πετύχουν το 0-2 σε κεφαλιά του Γκόγκα που έδιωξε όμως πάνω στη γραμμή ο Τάτσης. Μετά το 60΄ ο ΠΑΣ κυριάρχησε στο γήπεδο και έφτασε δίκαια στη νίκη που τον έφερε πολύ κοντά στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 3-0


Ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Λεβαδειακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Μεσσηνιακού με 3-0. Οι γηπεδούχοι από την αρχή πίεσαν τον αντίπαλό τους, ο οποίος προσπάθησε με ενισχυμένη αμυντική γραμμή να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την εστία του. Τελικά άντεξε μόνο 30΄, καθώς στο 31΄ ο Δημητρόπουλος άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λεβαδειακού δημιούργησε πολλές ευκαιρίες από τις οποίες αξιοποίησε μόνο δύο και μάλιστα το 3-0 έγινε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 2-1


Καλύτερη η Καλλιθέα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επιβλήθηκε 2-1 του Ηλυσιακού και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στις θέσεις που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν στις καθυστερήσεις του αγώνα με αυτογκόλ του Ντάγκα. Στο διάστημα του πρώτου 45λέπτου, η φάση που συζητήθηκε ήταν ο τραυματισμός του Μπαλτιμά (κάταγμα στην ποδοκνημική), ο οποίος αποχώρησε με φορείο, ενώ το ασθενοφόρο που κλήθηκε για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο έφτασε ύστερα από περίπου μία ώρα καθώς δεν ήταν στο γήπεδο όπως απαιτούν οι κανονισμοί. Από την πλευρά της η διοίκηση της Καλλιθέας υποστήριξε πως το ασθενοφόρο ήταν έξω από το γήπεδο αλλά δεν ζητήθηκε από τους υπεύθυνους του Ηλυσιακού που προτίμησαν να δώσουν από μόνοι τους τις πρώτες βοήθειες στον Μπαλτιμά, κάτι που αρνείται η ομάδα των Ιλισίων λέγοντας πως το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε μετά τον τραυματισμό του τερματοφύλακά τους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2-0


Μεγάλη νίκη με 2-0 πέτυχε η Καλαμάτα επί της Καστοριάς και ξέφυγε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και στο 7΄ είχαν πετύχει τα δύο γκολ που τους χάρισαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η Καστοριά προσπάθησε να αντιδράσει, ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς από την Καλαμάτα, δημιούργησε ευκαιρίες και στο 37΄ έχασε πέναλτι με τον Σολάκη που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση ενώ στο 83΄ είχαν δεύτερο σουτ στο δοκάρι με τον Ζουρούδη.

ΒΕΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ Β. 1-0


Μέτριο παιχνίδι στη Βέροια, όπου η τοπική ομάδα κατάφερε με πέναλτι να κάμψει την αντίσταση της Νίκης Βόλου με 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 14΄ ο Ζιλβάν με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Νίκης. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο 72΄ ο Ταραχούλσκι ανατράπηκε από τον Γκουστάβο. Το πέναλτι χτύπησε ο Ζιλβάν και απέκρουσε ο Γκίτκος, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Τελικά ο Κινγκ με νέο χτύπημα πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 4-1


Εντυπωσιακός ο Πανθρακικός δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Θρασύβουλο, τον οποίο συνέτριψε με 4-1. Οι γηπεδούχοι από την αρχή επέβαλαν τον ρυθμό που ήθελαν και κατάφεραν πολύ γρήγορα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και να πετύχουν τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1, αλλά από κει και πέρα δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι αξιόλογο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ο Θρασύβουλος είχε μία καλή στιγμή στο 53΄ όταν ο Αγγος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤ. 1-0


Κακό παιχνίδι στη Νίκαια, όπου η Προοδευτική κατάφερε να πάρει μία πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Το μοναδικό γκολ πέτυχε στο 23΄ ο Πιπεριάς με απροσδόκητο τρόπο, αφού έκανε μία σέντρα και στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα ο τερματοφύλακας του Αστέρα, την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του.

Τα αποτελέσματα της Β Εθνικής


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)


ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ