Τον έχουν πυροβολήσει τρομοκράτες, τον έχουν βασανίσει Λατινοαμερικάνοι λαθρέμποροι ναρκωτικών, έχουν σκοτώσει τη γυναίκα του, έχουν απαγάγει την κόρη του, κι αυτός όχι μόνο δεν παθαίνει τίποτα, αλλά συνεχίζει να υπηρετεί πιστά την πατρίδα του. Ο Τζακ Μπάουερ, κατά κόσμον Κίφερ Σάδερλαντ, πράκτορας της αντιτρομοκρατικής ομάδας και ήρωας της τηλεοπτικής σειράς «24», μόλις επέστρεψε στις αμερικανικές οθόνες για έκτη σεζόν, έτοιμος και πάλι να σώσει τον κόσμο.

Η σειρά «24» έσωσε την καριέρα του Σάδερλαντ και τον έβγαλε από την αφάνεια το 2000. Ο ηθοποιός έχει ήδη κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του, ενώ κάθε χρόνο βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων στις Σφαίρες και στα βραβεία ΕΜΜΥ. «Αν μου έλεγε κανείς πριν από επτά χρόνια ότι θα πρωταγωνιστούσα στην πιο πρωτοποριακή σειρά της τηλεόρασης και θα κέρδιζα ένα σωρό βραβεία, θα απαντούσα ότι ονειρεύεται. Αυτή ήταν η δεύτερή μου ευκαιρία. Τώρα είμαι επιτυχημένος, αλλά δεν πρόκειται να θεωρήσω τίποτα ως δεδομένο, γιατί ξέρω καλά πώς είναι να τα χάνεις όλα».

Ο Σάδερλαντ επηρεασμένος από τον πατέρα του, επίσης ηθοποιό, Ντόναλντ Σάδερλαντ, ξεκίνησε την καριέρα του έφηβος στον Καναδά. Ο Σον Πεν τού έδωσε τον πρώτο του ρόλο, το 1985 και συνέχισε να παίζει σε ταινίες χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα απέτυχε σε δύο γάμους και η Τζούλια Ρόμπερτς τον παράτησε δύο μέρες πριν από τον γάμο τους με τον καλύτερό του φίλο.

«Συγχαίρω την Τζούλια που είδε εγκαίρως πόσο νέοι και ηλίθιοι ήμασταν, ακόμα και το τελευταίο λεπτό παρά τον πόνο και τη δυσκολία». Σήμερα, στα 40 του, αμφιβάλλει ότι θα ξαναπαντρευτεί.

Πριν από το «24» είχε παρατήσει τον κινηματογράφο και είχε γίνει επαγγελματίας στο ροντέο. Μετά το 2000 όλα άλλαξαν στην επαγγελματική του ζωή, αλλά στα προσωπικά του δεν τα πάει και τόσο καλά. Ζει μόνος του και δεν έχει χρόνο για σοβαρές σχέσεις λόγω του πολύ εντατικού προγράμματος γυρισμάτων- επί 14 ώρες την ημέρα τα τελευταία έξι χρόνια. Παραδέχεται πως έχει πρόβλημα με το αλκοόλ, λόγω του οποίου έχει περάσει πολλές ώρες στο κρατητήριο. «Είναι πολύ εγωιστικό κι επικίνδυνο να νομίζεις ότι επειδή δουλεύεις σκληρά, μπορείς να ανταμείψεις τον εαυτό σου μεθώντας στα μπαρ κάθε βράδυ.

Θα ΄πρεπε να ξυπνάω το πρωί χωρίς να αναρωτιέμαι πού είμαι ή ποιος με έφερε σπίτι χθες το βράδυ. Δεν είναι πολύ έξυπνος τρόπος ζωής και δεν θέλω να ζω έτσι. Αλλά είναι το τίμημα που πληρώνω».