ΤΕΛΟΣ στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού βάζει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ξεκαθάρισε στη Βουλή η υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Στ. Παπαθεμελή, δεν προτίθεται να το αποσύρει.

Ο κ. Στ. Παπαθεμελής υποστήριξε ότι το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού έχει «ιστορικές ανακρίβειες» και περιλαμβάνει «τερατώδη πράγματα», ενώ από την πλευρά της η υπουργός αποδέχθηκε πως υπάρχουν «ελαττώματα», αλλά «όχι κραυγαλέες ανακρίβειες». Η κ. Μ. Γιαννάκου τόνισε πως χρειάζονται αλλαγές και διορθώσεις στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου, ωστόσο με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Όπως τόνισε, το βιβλίο έχει 150 σελίδες, δεν μπορεί να είναι 500 σελίδων και δεν γίνεται να περιλαμβάνει τα πάντα. Ο ανεξάρτητος βουλευτής επέμεινε χαρακτηρίζοντας τερατούργημα το τετράτομο βοήθημα της Ιστορίας που το υπουργείο προτίθεται να δώσει στους εκπαιδευτικούς και μάλιστα υποστήριξε ότι «έχει γραφτεί από Τούρκους, Ρουμάνους και Βούλγαρους, ενώ χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Τζορτζ Σόρος».

Τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου βοηθήματος από διεθνείς οργανισμούς αλλά και τα υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας παραδέχθηκε και η υπουργός Παιδείας, η οποία διευκρίνισε πως, παρά τη θετική εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δεν έχει σταλεί ακόμη στους εκπαιδευτικούς, καθώς επανεξετάζεται- και από την ίδια- σε ό,τι αφορά τις πηγές του περιεχομένου.