ΘΕΜΑ «ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ» συνολικά για τη Νέα Δημοκρατία θέτει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη νέα εμπλοκή αστυνομικού, συνεργάτη βουλευτή του κυβερνώ- ντος κόμματος, σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Σε μια πρώτη παρέμβαση που έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ διά του εκπροσώπου του Πέτρου Ευθυμίου, καλείται η ανάκριση και η Δικαιοσύνη «να ρίξουν άπλετο φως» στις υποθέσεις «Νικηφοράκη» και «Καλλιώρα» και προστίθεται: «Αλλά τα θέματα ηθικής τάξεως που συσσωρεύονται, επιβάλλουν στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά, να δώσουν πλήρεις, καθαρές και πειστικές πολιτικές απαντήσεις για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «ομαδοποίηση» των δύο υποθέσεων

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΕΙ

τον Πρωθυπουργό να δώσει προσωπικά πλήρεις, καθαρές και πειστικές πολιτικές απαντήσεις

δεν είναι τυχαία, αλλά προδιαθέτει για τους χειρισμούς που θα κάνει στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτές. Κατ΄ αρχάς σύντομα θα κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή για την πρόοδο των ερευνών, ενώ η Χαρ. Τρικούπη θα εξετάσει την περίπτωση της υποβολής και ερώτησης στην Ώρα του Πρωθυπουργού, προκειμένου να κληθεί ο κ. Καραμανλής να εξηγήσει το φαινόμενο των απανωτών κρουσμάτων διαφθοράς στη Νέα Δημοκρατία.

Ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το θέμα πρέπει να αναδειχθεί, διότι εφόσον υπάρξουν προσεκτικοί και οργανωμένοι χειρισμοί, θα καταδειχθεί στην κοινωνία ότι η Νέα Δημοκρατία έχει απολέσει το ηθικό πλεονέκτημα που είχε ανακτήσει στις εκλογές του 2004.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ασχοληθεί αποσπασματικά και περιστασιακά με τα ζητήματα αυτά και καθόλου οργανωμένα, με αποτέλεσμα να μην έχει μέχρι τώρα καταφέρει να πείσει τους πολίτες για τις ευθύνες της ηγεσίας της Ν.Δ, για τα φαινόμενα αυτά. Το ζήτημα πάντως των χειρισμών που πρέπει να γίνουν για το θέμα των βουλευτών Νικηφοράκη- Καληώρα, αλλά και για τα υπόλοιπα γαλάζια θέματα ηθικής τάξεως, αναμένεται να απασχολήσει το αυριανό Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του κόμματος, που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.