Έκλεψε ένα αυτοκίνητο, η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβει και εκείνος έγινε λαθρεπιβάτης σε ένα αεροπλάνο στο Σιάτλ για να καταλήξει το Τέξας. Ο λόγος για έναν εννιάχρονο πιτσιρικά, για τα «κατορθώματα» του οποίου η μαμά του δηλώνει…

υπερήφανη!


Ήταν το τρίτο αυτοκίνητο που έκλεβε μέσα σε έναν μήνα. Έτσι έπειτα από ένα τρελό κυνηγητό με την Αστυνομία, που θύμιζε σκηνές της ταινίας «Πιάσε με αν μπορείς» και το οποίο έληξε μονάχα όταν έπεσε επάνω σε ένα δέντρο, ο εννιάχρονος Σεμάτζ Μπούκερ προέβη σε μια ακόμη πιο παρακινδυνευμένη πράξη. Το επόμενο πρωί επιβιβάστηκε κρυφά σε ένα λεωφορείο και εν συνεχεία, λαθρεπιβάτης σε αεροπλάνο πλέον, επιβιβάστηκε διαδοχικά σε δύο πτήσεις εσωτερικού και αφού κάλυψε απόσταση 2.750

χλμ. αναγκάστηκε να σταματήσει μονάχα όταν προσπάθησε να πείσει τις Αρχές να τον αφήσουν να επιβιβασθεί σε ένα τρίτο αεροσκάφος. Ο λόγος που τα έκανε όλα αυτά; Ο μικρός παράνομος είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το φτωχικό προάστιο του Σιατλ όπου διέμενε, για να βρει τον παππού του στο Τέξας και να μείνει μαζί του.

Η Σακίνα Μπούκερ, η μητέρα του μικρού, δήλωσε πως είναι υπερήφανη για τον γιο της

Οι πολιτικοί. Οι περιπέτειες του μικρού Σεμάτζ προκάλεσαν την οργή πολλών Αμερικανών πολιτικών, που έγιναν έξαλλοι για το γεγονός ότι ο μικρός μπόρεσε να περάσει από όλα τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που ισχύουν των αμερικανικών αεροδρομίων, τα οποία υποτίθεται πως έχουν βελτιωθεί- με κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους φορολογούμενους. «Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια δολάρια, προκαλώντας μάλιστα προβλήματα στους επιβάτες, για να κάνουμε τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα μας ασφαλή- ή μάλλον έτσι νομίζαμε», τόνισε ο Τζορτζ Μπίχαν, εκπρόσωπος του Νορμ Ντικς, του μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων από την περιοχή όπου μένει ο Σεμάτζ στο Σιάτλ. «Και μετά, ένα εννιάχρονο παιδί έρχεται και καταφέρνει να παρακάμψει όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει». Σκασιαρχείο. Παρ΄ όλα αυτά όμως, στην όλη υπόθεση υπήρχε μια φωνή κατανόησης για τον μικρό παράνομο: της μητέρας του. Αφού ο Σεμάτζ ανεδείχθη ως ο άτυπος Νο1 πρωταθλητής της Αμερικής στο σκασιαρχείο- ήταν η δέκατη φορά που είχε προσπαθήσει να φύγει από το σπίτι τουη Σακίνα Μπούκερ, η μητέρα του, δήλωσε πως είναι υπερήφανη για τον γιο της. «Ήταν σαν να μου είπε: “Μαμά, θα πετύχω ό,τι θέλω να κάνω. Απλούστατα θα το κάνω”», δήλωσε. Και πράγματι το έπραξε: από το να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο έως το να ανέβει σε ένα αεροπλάνο», είπε η μητέρα του, η οποία είναι ανύπανδρη μητέρα και άλλων τριών παιδιών.

© Τhe Τimes, 2007

Έμαθε να οδηγεί από τα βιντεοπαιχνίδια


Η κ. Μπούκερ είπε ότι ο γιος της μισούσε τη ζωή στο Λέικλαντ του Σιάτλ.

Φοβόταν έναν πρώην κατάδικο για σεξουαλικής φύσεως εγκλήματα που ζούσε κοντά στο σπίτι του και είχε φύγει, προς αναζήτηση μιας πατρικής φιγούρας.

Ανέφερε επίσης ότι ο Σεμάτζ είχε μάθει να οδηγεί αυτοκίνητο, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια! Εναντίον του Σεμάτζ, που έχει τώρα επιστρέψει στο σπίτι του, έχουν μεταξύ άλλων- απαγγελθεί κατηγορίες για κλοπή αυτοκινήτου. Η μητέρα του σκέπτεται να ασκήσει αγωγή στην αεροπορική εταιρεία Σάουθγουεστ Ερλάινς, επειδή επέτρεψε στον γιο της να επιβιβασθεί σε αεροπλάνο. Την ίδια ώρα, οι Ομοσπονδιακές Αρχές για την ασφάλεια των μεταφορών διερευνούν το πώς μπόρεσε ο Σεμάτζ να επιβιβασθεί στα αεροπλάνα. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, παιδιά κάτω των 16 χρόνων δεν χρειάζονται ταυτότητα για να ανέβουν σε αεροπλάνο- ένα «παράθυρο» στη νομοθεσία που επιτυχώς εκμεταλλεύθηκε ο μικρός λαθρεπιβάτης!