Σε νοσοκομεία της Αττικής εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες ληγμένων ζυμαρικών από το εργοστάσιο Κορώνα που έκλεισε τον περασμένο Ιούλιο αλλά προϊόντα του εξακολουθούσαν να διοχετεύονται στην αγορά μέχρι και τις προηγούμενες τρεις μέρες. Ήδη δεσμεύονται ποσότητες ζυμαρικών και από σούπερ μάρκετ. Περισσότερους από 4 τόνους ζυμαρικών είχε προμηθευτεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής από τη συγκεκριμένη εταιρεία, οι οποίοι προορίζονταν για την τροφοδοσία των ξενώνων αποασυλοποίησης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι παραλαβές από την εταιρεία συνεχίζονταν μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς να έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα από τις μονάδες στις οποίες κατέληγαν τα τρόφιμα. Στις αποθήκες βρέθηκαν χθες 150- 200 κιλά ζυμαρικών τα οποία δεσμεύθηκαν.

Σχεδόν έναν τόνο ζυμαρικών- που έφεραν ημερομηνίες λήξης το 2008 και το 2009από τις παρτίδες που διακινούνταν παράνομα μετά το κλείσιμο της εταιρείας δέσμευσαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Όπως ανέφερε ο διοικητής κ. Θ. Τόλης, το νοσοκομείο παραλάμβανε προϊόντα από τη συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και περίπου έναν χρόνο, ενώ ποτέ δεν υπήρξαν αναφορές για αλλοιωμένα τρόφιμα από την επιτροπή σίτισης και το προσωπικό των μαγειρείων.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους της Νομαρχίας Πειραιά, έχουν εντοπιστεί προβληματικές κονσέρβες τοματοπολτού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά.

Για τον Ερυθρό.

Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε δύο αποθήκες του εργοστασίου, οι ελεγκτές του Πειραιά βρήκαν παραστατικά διάθεσης προϊόντων με πρόσφατες ημερομηνίες- ώς και τις 24 του μηνός. Ένα από αυτά, με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου, προοριζόταν για το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Μέχρι αργά χθες δεν είχε γίνει γνωστή η συνολική ποσότητα ύποπτων ζυμαρικών που είχε διατεθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς είχε παραλάβει την τελευταία παρτίδα ζυμαρικών Κορώνα το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στον Πειραιά. Χθες, η νομαρχία εντόπισε 1,2 τόνους ζυμαρικών στο συγκεκριμένο κατάστημα, τα οποία και δέσμευσε. Από προχθές έχουν κατασχεθεί ποσότητες προϊόντων Κορώνα από ακόμη έξι σούπερ μάρκετ του Πειραιά.

Στις δύο αποθήκες βρέθηκαν πάνω από 60 τόνοι ληγμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία προϊόντα- κυρίως ζυμαρικά, λάδια και μεγάλες ποσότητες τοματοπολτού- πεταμένα στο πάτωμα ανάμεσα σε ψόφια ποντίκια, περιστέρια και περιττώματα τρωκτικών! Εντοπίστηκαν ακόμη καινούργια ρολά με ετικέτες με νέες ημερομηνίες για επανασυσκευασία. Υπολογίζεται ότι συνολικά περισσότεροι από 200 τόνοι επικίνδυνων προϊόντων επρόκειτο να διατεθούν στην αγορά, αφού ληγμένα τρόφιμα βρέθηκαν και στον χώρο του εργοστασίου- περισσότεροι από 150 τόνοι!

Με εντολή του νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου, αφού οι ιδιοκτήτες του δεν είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διακοπή της λειτουργίας του, ενώ έγινε αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπεύθυνων.