Άλλος ένας 17χρονος, μόλις λίγους μήνες μεγαλύτερος από τον Σωτήρη Νίνη, ο Νίκος Μπουτζίκος υπέγραψε χθες το απόγευμα επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα, ο Άντονι Σέριτς βρισκόταν στην Ιταλία σε ταξίδι- μυστήριο κι ενώ ο Παναθηναϊκός στο επίσημο σάιτ ανέφερε (και το οποίο αποσύρθηκε στη συνέχεια) πως ο Κροάτης ακολουθούσε θεραπευτικό πρόγραμμα στην Παιανία! Σήμερα, θα γίνει η εξέταση στο γόνατο του Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περίπου 20 μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά στην ΠΑΕ να φοβούνται τα χειρότερα,

ΣΕΡΙΤΣ

Προκαλεί ερωτηματικά το ταξίδι του στην Ιταλία μια μέρα μετα το φλερτ του Μαλεζάνι

αφού στο ίδιο πόδι είχε χειρουργηθεί παλαιότερα ο Ισπανός.

Τα προβλήματα στη θέση του αριστερού μπακ, που έχουν προκύψει με τους τραυματισμούς του Άντονι Σέριτς και του Φίλιππου Δάρλα, έφεραν τον Μπουτζίκο, μαθητή Γ΄ Λυκείου, στην πρώτη ομάδα και δεν αποκλείεται, αν ο Βίκτορ Μουνιόθ θελήσει να εκπλήξει για άλλη μια φορά, να τον δούμε στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας αύριο, εναντίον του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ! Αυτό βέβαια είναι καθαρά θέμα προπονητή, όμως η πιθανότητα να πάρει έστω κάποια λεπτά συμμετοχής δεν δείχνει απίθανη. Ο Μπουτζίκος είναι από τα παιδιά που κατοικούν στην Παιανία και αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, στην οποία είχε συμμετοχή και ο πατέρας του, αφού δεν έχει ενηλικιωθεί (16/9/1989), ζήτησε και πήρε άδεια για να γιορτάσουν το άλμα στην ανδρική ομάδα, με επιστροφή στις εγκαταστάσεις στις 10.30 το βράδυ. Γεννημένος στη Χαλκιδική, με ύψος 1 μ. 76, πολύ δυνατό παιδί και με συμμετοχές στην εθνική ομάδα των Νέων (5 συνολικά) και των Παίδων (12).

Ο ΤΑΡΑΣΗΣ

Ο προπονητής στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, Κώστας Ταράσης, είδε για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα, ποδοσφαιριστή του, «ένα παιδί του»- όπως χαρακτηριστικά λέει- να ανεβαίνει το σκαλοπάτι προς την ομάδα των ανδρών. Και με την εμπειρία και τις γνώσεις του, δίνει το αγωνιστικό προφίλ του Νίκου Μπουτζίκου: «Είναι περίπου τρία χρόνια στην Παιανία και είναι από τα παιδιά που ξεχωρίζουν. Έχει σοβαρό επαγγελματισμό και είναι πειθαρχημένος! Προσγειωμένος, δουλευταράς στις προπονήσεις, γερό παιδί, ταχύτατος, με ορθολογική σκέψη στο παιχνίδι του. Ξέρει πότε πρέπει να βγει στην επίθεση, πότε να αμυνθεί, δεν κάνει δηλαδή “τρελό” παιχνίδι, όπως λέμε ποδοσφαιρικά.

Έχει ουσία στο παιχνίδι του και ξέρει πώς να κατανέμει τις δυνάμεις του. Εγώ βασιζόμουν πάνω του στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, όπως και στον Νίνη. Η άνοδός του είναι ηθική ικανοποίηση για μένα».

Ένα από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μπουτζίκος και στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Νίνης, είναι αυτό με το σχολείο. Είναι δύσκολο να πάνε σε νυχτερινό, μεσούσης της περιόδου και προσπαθούν με διάφορα τρικ να μη μείνουν από απουσίες, αφού πολλές από τις προπονήσεις του Μουνιόθ είναι πρωινές.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Στο μεταξύ, το ταξίδι του Άντονι Σέριτς στην Ιταλία, μια μέρα μετά το ιταλικό φλερτ τής Ουντινέζε και του Μαλεζάνι, έγινε με άδεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά προκαλεί ερωτηματικά. Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι ο Κροάτης πήγε με τις ιατρικές εξετάσεις του στην ασφαλιστική του εταιρεία, η οποία τον αποζημιώνει επειδή χάνει προπονήσεις και κατά συνέπεια παιχνίδια. Ο ίδιος έλεγε ότι θα έβλεπε και προσωπικό του γιατρό στην Ιταλία, αφού είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τον Ιωνικό Ν. Γιατί, όμως, έγινε προσπάθεια το ταξίδι να μείνει κρυφό; Ο Σέριτς αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Παιανία, όμως δεν αποκλείεται στο ταξίδι- αστραπή μιας ημέρας, να συζήτησε και την περίπτωση μεταγραφής του. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες μέρες, καθώς αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα έρθει επίσημη πρόταση στην ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά τον μεταγραφικό τομέα, ο Σάλβα Μπαγέστα χάθηκε οριστικά (Λεβάντε), ενώ η περίπτωση απόκτησης ενός αμυντικού συζητήθηκε- μεταξύ άλλων- σε συνάντηση που είχαν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τον Βίκτορ Μουνιόθ. Δύο από τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι του Βάλτερ Μπασέτζιο και του Καμίλ Κοσόφσκι (χαφ).

Η απώλεια του Βίκτορ Σάντσεθ, που ακολούθησε χθες ειδικό ισοκινητικό πρόγραμμα, ο οποίος σήμερα θα μάθει πόσες μέρες θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους, αύξησε τα προβλήματα για τον Ισπανό προπονητή. Το βάρος έχει πέσει τώρα στην επιστροφή του Έκι Γκονζάλες, ο οποίος κάθε μέρα είναι και πιο δυνατός.