Ο Ολυμπιακός θα παίξει το τελευταίο χαρτί για το θέμα της ελληνοποίησης του Καστίγιο προκειμένου να επιλέξει την Εθνική Ελλάδας από το Μεξικό. Την ίδια στιγμή αποχωρεί πριν καλά καλά δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό ο Λεοζίνιο! Ο 22χρονος Βραζιλιάνος θα συνεχίσει την καριέρα του στη γερμανική Άιντραχτ Μπραουνσβάικ (Β΄ κατηγορίας) έως τέλος της σεζόν

ΛΕΜΟΝΗΣ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να θέσει υψηλούς στόχους όσον αφορά την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που παίρνει, αν θέλουμε να φτάσουμε κάποια ευρωπαϊκά στάνταρ

και η πειραϊκή ΠΑΕ διατηρεί το δικαίωμα μεταγραφής τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Λούβαρης συναντήθηκε χθες με τους δύο μάνατζερ του Λεοζίνιο στα γραφεία του συλλόγου και συμφώνησαν ο Βραζιλιάνος μέσος να αγωνιστεί στην Άιντραχτ Μπραουνσβάικ. Ο Ολυμπιακός θα παρακολουθεί την εξέλιξή του και εφόσον περάσει τις εξετάσεις θα αποκτηθεί το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ η διοίκηση του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση ελληνοποίησης του Νέρι Καστίγιο. Μετά την πρόσκληση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μεξικού για το φιλικό με τις ΗΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου, οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν να προλάβουν τη ματαίωση του υπερατλαντικού ταξιδιού. Ο Καστίγιο θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα του Μεξικού, όμως δεν έχει κλείσει την πόρτα στην Εθνική Ελλάδας. Ο Ριβάλντο μίλησε για τον Καστίγιο στον Τύπο του Μεξικού: «Τώρα παίζει πολύ καλύτερα. Είμαι χαρούμενος γι΄ αυτόν και θα ήθελα να τον δω να παίζει σε κάποια ομάδας της Ιταλίας ή της Ισπανίας». Μεξικάνικα site γράφουν ότι η Νεκάξα ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Ριβάλντο. Με ντρίμπλα απάντησε ο Τάκης Λεμονής στην δήλωση του Σέρα Φερέρ ότι θα έβαζε στοίχημα πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης τόνισε: «Δεν παίζω στοιχήματα. Αν ο κ. Φερέρ θέλει να βάλει στοίχημα αυτό είναι δικό του θέμα. Εμάς δεν μας αφορά».

Ο 47χρονος τεχνικός άφησε να εννοηθεί ότι το στοίχημα του Ολυμπιακού είναι ο αγώνας της Κυριακής με τον ΟΦΗ. Ο Λεμονής είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές και όταν θα γίνουν θα πρέπει η ομάδα να θέσει υψηλούς στόχους, όσον αφορά την ποιότητα των παικτών που θα αποκτήσει, για να φθάσει ευρωπαϊκά στάνταρ.

Ο Λεμονής μίλησε για τους Καστίγιο, Λεοζίνιο, Κλέμπερσον, Χίκα και τις ακαδημίες.

Για το… στοίχημα: «Για μας υπάρχει μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που έχουμε μπροστά μας και τίποτε άλλο. Ούτε Κύπελλο, ούτε ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επισημάνω, καθώς δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε. Το μόνο για το οποίο πρέπει να ενδιαφερόμαστε είναι το ματς με τον ΟΦΗ. Θεωρώ πως είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει ότι τα πηγαίνει αρκετά καλά τη φετινή σεζόν».

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Είναι αυτονόητο να ανεβαίνει η ψυχολογία όταν κάνεις επιτυχίες. Όλοι θέλουν να έχουν επιτυχίες, αλλά και πάλι αυτό δεν λέει τίποτα».

Για τις μεταγραφές: «Έχει κάνει κάποιες δηλώσεις ο πρόεδρος. Και εγώ έχω πει κάποια πράγματα στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου. Η ομάδα είναι αυτή και δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε. Όπως είπα, κοιτάμε μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τίποτε άλλο».

Για τον Λεοζίνιο: «Υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και αυτό το τριήμερο θα περάσει από διάφορα εργομετρικά τεστ και τεστ ταχύτητας. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το τεχνικό κομμάτι. Πιστεύω ότι είναι καιρός να καταλάβουμε και κάποια πράγματα που είχα πει στην πρώτη συνέντευξη, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να θέσει υψηλούς στόχους όσον αφορά την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που παίρνει, γιατί κακά τα ψέματα χρειαζόμαστε σε αυτό το σημείο προσεκτική δουλειά αν θέλουμε να φτάσουμε κάποια ευρωπαϊκά στάνταρ».

Για τον Καστίγιο: «Είναι ένα θέμα που αφορά τον Καστίγιο. Έχει πει κάποια πράγματα και εμείς, ως Ολυμπιακός, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο γι΄ αυτό το θέμα».

Για τον Κλέμπερσον:«Ρωτήστε τους μάνατζερ. Δεν μπορούμε να μπούμε σε τέτοια διαδικασία».

Για τον Χίκα: «Δεν υπάρχει καμία έκθεση από τον κ. Βερμιούλεν προς εμένα. Με τον κ. Βερμιούλεν – το έχω ξεκαθαρίσει- έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία».

Τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησαν περίπου 150 φίλοι του Ολυμπιακού.

Στο οικογενειακό δίτερμα ο Λεμονής δοκίμασε με τη βασική ομάδα τούς: Ζεβλάκοφ, Ανατολάκη, Σέζαρ, Ντομί- Στολτίδη, Νε, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς- Κωνσταντίνου, Καστίγιο. Ο Ανατολάκης δέχθηκε την μπάλα στο φρύδι (είχε τραυματιστεί στην Τούμπα και έκανε πλαστική) και αποχώρησε προς το τέλος της προπόνησης για προληπτικούς λόγους. Ο Τοροσίδης ακολούθησε χθες ατομική προπόνηση και σήμερα αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα με την ομάδα.

Οι Κωνσταντίνου, Καστίγιο παρέθεσαν δείπνο στους συμπαίκτες τους σε πολυτελές εστιατόριο της Κηφισιάς. Ο Κύπριος και ο Ουρουγουανός ξεχρέωσαν με τον τρόπο αυτό το πρόστιμο για μικροκαθυστέρηση στην προπόνηση.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος είχε χθες την ονομαστική εορτή του αλλά λόγω του δείπνου θα κεράσει σήμερα φρούτα τους συμπαίκτες του στου Ρέντη.

«Παρακολουθώ τα παιδιά, όμως προέχει ο τίτλος»


Ο Τάκης Λεμονής τόνισε χθες ότι τον απασχολεί πολύ το φυτώριο του Ολυμπιακού.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το θέμα των ακαδημιών είναι κάτι που το έχω πάρει πάρα πολύ σοβαρά. Επειδή όμως ήρθα ξαφνικά στην ομάδα και έχω λίγο χρόνο εδώ, πρέπει να επικεντρωθώ στην υπόθεση της επίτευξης των στόχων του Ολυμπιακού. Διάβασα ότι υπήρξε μια εισήγηση του κ. Βερμιούλεν προς το πρόσωπό μου. Δεν έχει υπάρξει καμία εισήγηση. Πολύ απλά γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα των ακαδημιών και γιατί δεν έχω διαβάσει καμία έκθεση. Είναι γεγονός ότι παρακολουθώ παιδιά των ακαδημιών και θα συνεχίσω να το κάνω. Όμως αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς. Βέβαια, όσον αφορά το θέμα των ακαδημιών, αν νομίζουμε ότι μπορούμε να το λύσουμε σε μια μέρα είναι λάθος. Θέλει σοβαρότητα και πολύ οργανωμένη δουλειά».