Έπειτα από 33 χρόνια, ο Γιώργος Παράσχος επέστρεψε ρεαλιστής στον ΠΑΟΚ και ανέλαβε να προσγειώσει τους πάντες στην πραγματικότητα. «Αυτή η ομάδα, όπως την βλέπω, δεν μπορεί να πάει κάπου ψηλότερα. Αυτοί είναι στόχοι που υπάρχουν και αυτούς θα υλοποιήσουμε», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τον Νίκο Βεζυρτζή. Οι στόχοι λοιπόν: «Θα είναι επιτυχία για φέτος, αν μείνουμε μέσα στις πρώτες πέντε

ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ

Αυτή η ομάδα, όπως τη βλέπω, δεν μπορεί να πάει κάπου ψηλότερα.

Θα είναι επιτυχία αν περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό

θέσεις της βαθμολογίας και αν περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είτε εντός έδρας είτε εκτός, θα πρέπει να κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς. Πρέπει να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τον κόσμο πλάι στην ομάδα. Δεν θέλουμε να τον πικράνουμε.

Η ομάδα όμως δεν μπορεί να πάει πιο ψηλά, γιατί δεν έχει πληθώρα λύσεων. Μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν στο πρωτάθλημα δεκατρείς με δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές μόνον. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα, οι οποίοι με ειδική δουλειά μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας».

Όσον αφορά τον εαυτό του, ο Γιώργος Παράσχος παραδέχθηκε ότι έχει άγχος ως προπονητής του ΠΑΟΚ και είπε ότι δεν ζητά πίστωση χρόνου. «Έχω άγχος για πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα», είπε και συνέχισε «Ήταν όνειρο μου να επιστρέψω στην ομάδα όπου ήρθα 15 χρονών κι έφυγα όταν έγινα 21, προκειμένου να κυνηγήσω την ποδοσφαιρική μου τύχη αλλού. Θέλω η επιστροφή μου να γίνει με επιτυχία. Δεν θέλω να δουλέψω ακόμη για πολλά χρόνια ως προπονητής.

Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες και να ζητήσω πίστωση χρόνου για έναν ή δύο μήνες. Έχω εμπειρία και θέλω να περάσουμε στα χνάρια της δικής μου φιλοσοφίας άμεσα. Θα δείτε τι θα αλλάξει από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, με αντιπάλους τον Εργοτέλη και τον Παναθηναϊκό».

Ο Γιώργος Παράσχος, όσον αφορά τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει, είπε: «Η ομάδα έτσι όπως είναι δεν μπορεί να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να αλλάξει κάπως το σύστημα όσον αφορά την άμυνα, αφού έχω δει ότι μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ δέχονταν εύκολα γκολ. Πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην εστία μας και μετά το γκολ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα έρθει». Ο προπονητής του «Δικεφάλου» αναφερόμενος στις μεταγραφές που έγιναν καθώς και σε αυτές που ενδέχεται να γίνουν, είπε: «Οι δύο Βραζιλιάνοι δεν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Ο ένας είναι πιο έτοιμος από τον άλλον όμως δεν θέλω να πω τώρα ποιος από τους δύο είναι πιο έτοιμος. Όσον αφορά τις μεταγραφές, εκτός από τον Καφέ, δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για να διαθέσουμε ένα μεγάλο ποσό ώστε να πάρουμε κάποιον ακριβό ποδοσφαιριστή».