ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ηταχύτητα του Αλεξάντερ Σίμιτς θα είναι το «κρυφό χαρτί» του Μάουρερ στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Το διεθνές πιστοποιητικό του παίκτη έφθασε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ, η οποία σήμερα θα εκδώσει το δελτίο. Ο Γερμανός τεχνικός αποκάλυψε χθες ότι προτίθεται να παρατάξει στο βασικό σχήμα τον νεοαποκτηθέντα Σέρβο εξτρέμ, με στόχο να δημιουργήσει «ρήγματα» στην άμυνα του Ολυμπιακού, την οποία και θεωρεί αχίλλειο πτέρνα του αντιπάλου. «Ο Ολυμπιακός όταν δεν είναι οργανωμένος στην άμυνα έχει μεγάλα προβλήματα. Έχει κερδίσει όμως και τα 9 ματς στο γήπεδο του και αυτό τα λέει όλα», είπε ο Μάουρερ και ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού που θα επιλέξει ο ΟΦΗ κόντρα στον πρωταθλητή, λέγοντας: «Εμείς έχουμε παίκτες να παίξουμε την κόντρα, αλλά πρέπει να πρεσάρουμε σωστά και να βγάλουμε καλές αντεπιθέσεις. Το κάναμε με την ΑΕΚ, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να το κάνουμε καλύτερα αυτήν τη φορά…».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Σίμιτς ο Μάουρερ υποστήριξε: «Είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, παρ΄ ότι υπάρχει διακοπή εδώ κι ένα μήνα στο πρωτάθλημα της Σερβίας», ενώ για τη χρησιμότητα της μεταγραφής είπε: «Με τον Σίμιτς έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε και με σύστημα 4-3-3, όταν χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι στο παιχνίδι». Ο τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε πάντως ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το αγαπημένο του 4-4-2, καθώς όπως δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να αλλάζω σύστημα γιατί έτσι χάνεις την οργάνωση στο παιχνίδι…».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Γερμανός προπονητής τόνισε ότι προορίζει τον Βούλγαρο Τσίπεφ ως αντικαταστάτη του τιμωρημένου Σφακιανάκη στη μεσαία γραμμή, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ισά, Μονιάκης, Αρβανίτης, δεν θα τους στερήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην αναμέτρηση της Κυριακής.

●●● Αιχμές για τη στάση του Ντεγιάνοφ στο θέμα της προσφυγής του άφησε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Φ. Βατσινάς, τονίζοντας ότι ο παίκτης εισέπραξε μέσω δικηγόρου τα οφειλόμενα από την κρητική ομάδα. Ωστόσο, επιμένει στην προσφυγή του στη ΦΙΦΑ για να μείνει ελεύθερος.