ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος υπέβαλε χθες ο κ. Δημήτρης Μακρυβέλιος, καταγγέλλοντας εταιρείες πετρελαιοειδών που είχαν ενοχληθεί από τα στάση του και συμφέροντα στον χώρο του πετρελαίου που «περιέργως συγκαλύπτονται», υπονοώντας ανάμειξη του υπουργείου Ανάπτυξης. Παράλληλα καταγγέλλει την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι έχει «στρογγυλέψει» το αρχικό της πόρισμα για το καρτέλ στην αγορά πετρελαιοειδών.

Δήλωση στα «ΝΕΑ»

Όπως ο ίδιος λέει στα «ΝΕΑ», «από το κείμενο των τελικών προτάσεων που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, απαλείφθηκαν πλήρως οι αναφορές για την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους των διυλιστηρίων και για εναρμονισμένες πρακτικές διαμόρφωσης τιμών από εταιρείες εμπορίας. Το πόρισμα, αντί να προτείνει μέτρα ενίσχυσης του ανταγωνισμού, περιορίζεται σε παραδοχές και παραπομπές σε επιτροπές».

Δεύτερη φορά

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών καταγγέλλει δημόσια ότι συγκεκριμένα συμφέροντα μεθοδεύουν την απομάκρυνσή του. Η μη επανεκλογή του στις αρχαιρεσίες των Βενζινοπωλών τον Ιούνιο του 2006 είχε συνοδευτεί από καταγγελίες ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ κύκλων του υπουργείου Ανάπτυξης και εταιρειών εμπορίας (που ελέγχουν μεγάλο αριθμό πρατηρίων) για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί. Τη θέση του προέδρου είχε αναλάβει τότε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, εν συνεχεία το δικαστήριο ακύρωσε το αποτέλεσμα των εκλογών με το σκεπτικό ότι οι διαδικασίες δεν ήταν σύννομες και τελικά διορίστηκε προσωρινή διοίκηση με πρόεδρομέχρι και χθες- τον κ. Μακρυβέλιο.