Χωρίς τον ασθενή (ίωση) Γιώργο Καλαϊτζή παίζει ο Άρης απόψε στο Κάουνας ακόμη έναν «τελικό» στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Οι «κίτρινοι» θέλουν τη νίκη (δεύτερη εκτός έδρας) με αντίπαλο την αδιάφορη βαθμολογικά Ζαλγκίρις (20.45, απευθείας Supersport 3) ώστε το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης κατά της Μπαρτσελόνα να αποτελέσει γιορτή πρόκρισης στους «16».

«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματά μας. Ο όμιλός μας είναι απίστευτος. Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός. Αν ήμασταν σε άλλο γκρουπ θα είχαμε ήδη προκριθεί. Κάθε μέρα είναι πολύ δύσκολη» είπε ο Αντρέα Ματζόν, καθώς προβλήματα αντιμετωπίζουν ο Άλεξ Σκέιλς και ο Κέβιν Φλέτσερ.

Η Ζαλγκίρις έχει κολλήσει στην τελευταία θέση του τρίτου ομίλου με μόλις μία νίκη και ψάχνει το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα για να βελτιωθεί το κλίμα στην ομάδα.

«Ο Άρης είναι πολύ σκληρός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εμείς προσθέσαμε στη σύνθεσή μας τον Ντε Χουάν Κόλινς. Μπαίνει στο κλίμα της ομάδας γρήγορα, αλλά δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστεί στο παιχνίδι» τόνισε ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Ριμάντας Γκρίγκας.

Μαζί με την αποστολή του Άρη ταξίδεψαν και περίπου 100 οπαδοί. Στο Κάουνας συνάντησαν χιονισμένο τοπίο και θερμοκρασία κάτω του μηδενός, ενώ η πρόβλεψη ανέφερε ότι σήμερα το κρύο θα γίνει εντονότερο.

Οι «κίτρινοι» θα παρακολουθούν και την εξέλιξη του αποψινού αγώνα Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ- Νάπολι. Οι δύο ομάδες παρακολουθούν τον Άρη σε απόσταση μιας νίκης, αλλά υστερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.