Ακόμα πιο κοντά στον Παναθηναϊκό μπορεί να είναι ο Βασίλης Σπανούλης, αφού το πρόβλημα με το σπάσιμο του συμβολαίου του με τους Χιούστον Ρόκετς φαίνεται πως μπορεί να λυθεί έπειτα από τις νέες δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Τζεφ Βαν Γκάντι.

Ο Τζεφ Βαν Γκάντι ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα εξόδου για τον Βασίλη Σπανούλη, δηλώνοντας πως «αν θέλει να φύγει θα πρέπει να τον αφήσει η ομάδα». Ο διεθνής γκαρντ είχε προσπαθήσει μέσω του μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς κατά την περίοδο των εορτών να σπάσει το συμβόλαιο (2+1 με οψιόν της ομάδας), αλλά οι Ρόκετς αρνήθηκαν.

Ο Σπανούλης έχει συνεχώς επικοινωνία με την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό και γνωρίζει πολύ καλά πως αν οι Ρόκετς τον αφήσουν να φύγει τον περιμένει καλό συμβόλαιο και φυσικά υπάρχει και το κίνητρο του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. «Εμείς σε θέλουμε. Αν βρεις τρόπο να σπάσεις το συμβόλαιο, σε περιμένουμε», του έχουν πει από τον Παναθηναϊκό στον οποίο παρακολουθούν τις εξελίξεις, όπως είχε αποκαλύψει η «ΟΜΑΔΑ» στις 8 Ιανουαρίου. Η πρώτη προσπάθεια μέσω του μάνατζέρ του δεν είχε επιτυχία, αλλά όπως φαίνεται ο διεθνής γκαρντ είναι αποφασισμένος να επιμείνει, αν ο Βαν Γκάντι συνεχίσει να τον κρατάει στον πάγκο.

Ο προπονητής των Ρόκετς επανήλθε με νέες δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν ζήτησε από τον διεθνή γκαρντ να γίνει στατικός σουτέρ, απλώς να βελτιώσει το παιχνίδι του. «Καταλαβαίνω ότι αισθάνεται νοσταλγία για την πατρίδα του. Αν θέλει να επιστρέψει, νομίζω ότι η ομάδα θα πρέπει να τον αφήσει. Έχεις μονο μία ζωή και μία καριέρα. Αν εκεί αισθάνεται πιο άνετα ας επιστρέψει στο σπίτι του. Για να αγωνιστείς σε αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει να είσαι πνευματικά δυνατός. Αν δεν θέλεις να παλέψεις, καλύτερα να φύγεις. Αυτό εξαρτάται από τον Σπανούλη. Δεν ξέρω πώς αισθάνεται», είπε ο τεχνικός των Ρόκετς.