«Θέλω να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα του Μεξικού. Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή η πρόσκληση από την εθνική ομάδα της χώρας του. Δεν θέλω να χάσω αυτήν την ευκαιρία. Με σταματάει ο κόσμος στον δρόμο και με προτρέπει να επιλέξω την Εθνική Ελλάδος. Πώς θα αγωνιστώ στην εθνική ομάδα αφού δεν έχει προχωρήσει το θέμα της ελληνοποίησης;».

Ο Νέρι Καστίγιο έχει πάρει την απόφασή του και δεν θα περιμένει άλλο. Το ενδιαφέρον της Εθνικής Ελλάδος φαίνεται ότι έμεινε μόνο στα λόγια και έτσι ο 23χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός δεν θα αρνηθεί την πρόταση του ομοσπονδιακού τεχνικού του Μεξικού, Ούγκο Σάντσες, να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας στο φιλικό παιχνίδι με τις ΗΠΑ, στο Φοίνιξ της Αριζόνας, στις 7 Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού κατέβαλε χθες προσπάθεια για να αποτρέψει τον Καστίγιο από το να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Λούβαρης, συναντήθηκε με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό και του πρότεινε να επανεξετάσει το θέμα της συμμετοχής του στο φιλικό ματς. Ο Καστίγιο έχει γεννηθεί στο Μεξικό και είναι συναισθηματικά δεμένος με αυτήν τη χώρα. Ο πατέρας του έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ουρουγουάης αλλά έχει κάνει καριέρα στις μεξικάνικες ομάδες Τολούκα, Ρεάλ Σανλουίς και Ταμπάκο.

Ο Καστίγιο υποστήριξε ότι «παλαιότερα απέρριψα προτάσεις από Μεξικό και Ουρουγουάη και αφοσιώθηκα στις υποχρεώσεις μου στον Ολυμπιακό. Όμως δεν υπάρχει παίκτης στον κόσμο που να αγνοεί την εθνική ομάδα. Περίμενα πώς και πώς αυτήν τη στιγμή».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας του Μεξικού, Ούγκο Σάντσες, σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται σε μεξικανικές ιστοσελίδες τονίζει πως έχει μιλήσει με τον Νέρι Καστίγιο: «Ο Νέρι είναι γρήγορος ποδοσφαιριστής και έχει το ένστικτο του σκοραρίσματος. Ταιριάζει στο Μεξικό και υπολογίζω σ΄ αυτόν. Μου έδειξε τον ενθουσιασμό του για να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Ποτέ δεν αναφέρθηκε σε χρήματα. Το μόνο που μου έδειξε ήταν η επιθυμία του να παίξει στο Μεξικό. Στην εθνική ομάδα θα βρίσκονται αυτοί που θέλουν. Αν ο Καστίγιο θέλει να γράψει ιστορία με την ομάδα, η απόφαση είναι δική του».

Πρόβλημα συμμετοχής του Καστίγιο στο πρωτάθλημα δεν υφίσταται. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα πάρει μέρος στο ντέρμπι τίτλου που θα δώσει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 4 Φεβρουαρίου και την επομένη ημέρα θα ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα του Μεξικού. Στις 8 Φεβρουαρίου θα επιστρέψει στην Αθήνα,

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟ

Ο Καψής περίμενε και χθες στο ακουστικό του ειδοποίηση από τη διοίκηση όμως διοικητικό στέλεχος υποστήριξε ότι ο 33χρονος διεθνής στόπερ δεν επικοινώνησε για το θέμα του με τον Ολυμπιακό

έχοντας χάσει όμως τέσσερις προπονήσεις εν όψει του αγώνα με τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη (11 Φεβρουαρίου).

Μοναδική περίπτωση να μην αγωνιστεί ο Καστίγιο στην εθνική ομάδα του Μεξικού είναι να κινηθεί επί της ουσίας και όχι στα λόγια η ΕΠΟ, σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να γίνουν ενέργειες για την ελληνοποίησή του.

Τελικά ούτε χθες έλαβε χώρα το ραντεβού του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργου Λούβαρη με τον Μιχάλη Καψή για το θέμα της λύσης του συμβολαίου του. Ο 33χρονος διεθνής στόπερ περίμενε και χθες στο ακουστικό του ειδοποίηση από τη διοίκηση, κάτι που δεν έγινε. Διοικητικό στέλεχος της πειραϊκής ΠΑΕ υποστήριξε χθες ότι ο Καψής δεν επικοινώνησε για το θέμα του με τον Ολυμπιακό. Ποιος παίζει το κρυφτό; Ο Καψής θέλει να λάβει την τελευταία δόση 150.000 ευρώ του περασμένου μήνα, αλλά δεν συμφωνεί η διοίκηση της πειραϊκής εταιρείας.

Δοκιμές με ανοικτές πόρτες


Πρώτη προπόνηση του Βραζιλιάνου Λεοζίνιο στον Ολυμπιακό. Ο 22χρονος μέσος υπεβλήθη χθες σε εργομετρικά τεστ και από σήμερα θα αρχίσει δοκιμές στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ (14.00). Μετά το τέλος της προπόνησης θα κάνει δηλώσεις ο Τάκης Λεμονής. Ο μάνατζερ του Λεοζίνιο πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον κ. Λούβαρη.

Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» εν όψει της κυριακάτικης συνάντησης με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο τεχνικός του Θρύλου ετοιμάζει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου στην ενδεκάδα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Τοροσίδης παρουσίασε συμπτώματα ψύξης στην πλάτη και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Σήμερα αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. Ο Πατσατζόγλου συνέχισε σε εντατικό ρυθμό το ατομικό πρόγραμμα.