«Στη βάφτιση του παιδιού μου ήθελα να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Κάτι που να συμβολίζει τόσο τη δική μου χαρά όσο και της οικογένειάς μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε αντί για μπομπονιέρες να μοιράσουμε στους καλεσμένους μας παπύρους τού “Κάνε μια ευχή”, προσφέροντας ένα συμβολικό ποσό στο ίδρυμα».

Παρ΄ όλο που έμαθε τυχαία για τη συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση, χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για την κ. Χριστίνα Στρεμπέλια ώστε να πάρει την απόφαση να αντικαταστήσει τα καθιερωμένα κουφέτα με παπύρους του ιδρύματος, των οποίων το κόστος δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ. Με τα χρήματα όμως που συγκεντρώθηκαν από τη βάφτιση του γιου της, μια ευχή ενός άρρωστου παιδιού έγινε πραγματικότητα!

Το ίδρυμα «Κάνε μια ευχή» έχει καθιερώσει το πρόγραμμα υιοθέτησης ευχών, με σκοπό να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες: από το 1997 έχουν υλοποιηθεί περισσότερες

ΔΩΡΟ- ΚΙΝΗΤΡΟ

Μια λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας και ένα πιστοποιητικό μπορεί να αφυπνίσουν την οικολογική συνείδηση του παραλήπτη

από 400 ευχές. «Και όλα αυτά χάρη στη βοήθεια των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από 50 ζευγάρια προτίμησαν τους παπύρους αντί των παραδοσιακών κουφέτων. Επιπλέον, αρκετοί είναι και οι γονείς που στα παιδικά πάρτι που διοργανώνουν προσφέρουν στους μικρούς καλεσμένους συμβολικά δώρα του ιδρύματος “Κάνε μια ευχή”, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το ίδρυμα», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Δραγουμάνου, γραμματέας του ιδρύματος.

Πρόκειται μόνον για ένα από τα δεκάδες δώρα που μπορεί κανείς να δώσει στα αγαπημένα του πρόσωπα, προσφέροντας παράλληλα φιλανθρωπικό έργο. Εκατοντάδες είναι οι εορτάζοντες των τελευταίων μηνών οι οποίοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν άνοιξαν το δώρο τους: αντί για γάντια ή ένα πουλόβερ, οι φίλοι τους τούς δώρισαν ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας ενός γιγαντιαίου πάντα ή ενός αργυροπελεκάνου- και τα δύο είδη αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης. Κάποιοι άλλοι πάλι έλαβαν ως δώρο μια λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας μαζί με ένα πιστοποιητικό που δεσμεύει τον κάτοχό του να προβεί σε ορισμένα βήματα με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας!

«Μέσω των δύο προγραμμάτων που υλοποιούμε τους τελευταίους μήνες- το “Υιοθετήστε ένα απειλούμενο είδος” και το “Γίνε υποστηρικτής στο κλίμα”- αρκετοί ήταν οι φίλοι του περιβάλλοντος που βρήκαν την ευκαιρία να δωρίσουν σε συγγενείς και φίλους κάτι διαφορετικό και παράλληλα χρήσιμο για τη Φύση. Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του κόσμου είναι το γεγονός πως το 40% των συνδρομητών της οργάνωσης προέρχεται πλέον από τα συγκεκριμένα προγράμματα», τονίζει η υπεύθυνη επικοινωνίας της WWF Ελλάς, κ. Μαρία Παντέρη.

Χαρίστε χαρά και στέγη
Λύση υπάρχει και για εκείνους που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα τετράποδα και κυρίως στους σκύλους και τις γάτες. Η φιλοζωική οργάνωση Αrgos, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, έχει ως βασικό της στόχο να δίνει στέγη στα αδέσποτα. Καθώς ωστόσο τα μέλη της οργάνωσης δεν μπορούν να κρατούν τα αδέσποτα στα σπίτια τους επ΄ άπειρον, αναζητούν είτε σπόνσορες είτε θετούς... γονείς! «Κατά μέσο όρο, κάθε μήνα δίνουμε για υιοθεσία περίπου 10 σκυλάκια. Τα μισά από αυτά, σύμφωνα με τα όσα μας λένε οι ενδιαφερόμενοι, προορίζονται για δώρο- έκπληξη είτε στα παιδιά τους είτε στους συντρόφους τους. Κατ΄ αυτό τον τρόπο κάνουν πραγματικότητα την ευχή των αγαπημένων τους προσώπων που θέλουν ένα κατοικίδιο, ενώ παράλληλα προσφέρουν στέγη στα αδέσποτα», εξηγεί η ταμίας της οργάνωσης, κ. Σπυριδούλα Αυγερινού.


Ένα χαμόγελο από 100 παιδιά

«ΚΑΝΤΕ μια φιλανθρωπική χειρονομία και δωρίστε την στο αγαπημένο σας πρόσωπο» είναι το σλόγκαν της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με την ονομασία World Vision (Παγκόσμιο Όραμα). Μόλις 13 ευρώ είναι αρκετά για να λάβουν 100 υποσιτισμένα παιδιά στην Αφρική βιταμίνες- και το αγαπημένο πρόσωπο του δωρητή μία ηλεκτρονική κάρτα ως δώρο. Μάλιστα, εκατοντάδες είναι τα ζευγάρια ανά τον κόσμο που αντί για την καθιερωμένη λίστα γάμου ζητούν από τους καλεσμένους τους να τους κάνουν δώρο μία κάρτα της World Vision, στην οποία αναγράφεται η προσφορά τους!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από