Η απόκτηση αμυντικού αριστερού μπακ ή κεντρικού αμυντικού επανέρχεται στο προσκήνιο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη περίπτωση επιθετικού που να είναι στα οικονομικά πλαίσια τα οποία έχει θέσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Οι μέρες περνούν, ο χρόνος πιέζει και το ενδεχόμενο να μην αποκτηθεί κανείς είναι πλέον ορατό.

Κι αν στα μεταγραφικά οι «πράσινοι» κινούνται με ρυθμό χελώνας, στις προπονήσεις ο Βίκτορ Μουνιόθ τρέχει τους ποδοσφαιριστές με διπλές προπονήσεις οι οποίες περιελάμβαναν στο πρόγραμμά τους αντοχή, σπριντ, αλλά και κρατήματα μπάλας, χωρίς να λείψει το καθιερωμένο διπλό.

Η διάθεση των ποδοσφαιριστών και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι η διαφορά από τον Ολυμπιακό έχει φτάσει στους-8 βαθμούς, αποτελούν το καλύτερο φάρμακο για τους «πράσινους» στην προσπάθεια βαθμολογικής ανάκαμψης που έχουν ξεκινήσει και σύμφωνα με τον Μουνιόθ θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο Βίκτορ Μουνιόθ όπως έδειξε στις προπονήσεις αλλά και από τα λεγόμενά του δεν προτίθεται να αλλάξει την 11άδα που αγωνίστηκε στην Ξάνθη, αφού έμεινε ικανοποιημένος.

Ο Ισπανός προπονητής πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ολοένα και καλύτερος, όμως πλέον χρειάζεται και τα στραβοπατήματα των αντιπάλων του για να πλησιάσει στην κορυφή.

Ο Θανάσης Τσίγκας, που είχε πάθει κάκωση στο πόδι, έδειξε σημάδια βελτίωσης και θα συνεχίσει τη θεραπεία ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στην αποστολή του ΠΑΟ. Ο επιθετικός της ομάδας του «Τριφυλλιού» κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στις 31 του μηνός. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε για άλλη μια ημέρα ο Έκι Γκονζάλες, που από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Απών από τις προπονήσεις είναι ο Γιώργος Θεοδωρίδης, που υποβλήθηκε σε επέμβαση στα δόντια και αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου τρεις μέρες στην Παιανία. Θεραπεία έκανε το πρωί ο Φίλιππος Δάρλας, ενώ το απόγευμα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά η περίπτωση του Σάλβα Μπαγέστα δείχνει να απομακρύνεται κι άλλο, με τη Λεβάντε να βρίσκεται κοντά στην απόκτησή του. Οι «πράσινοι» όπως φαίνεται από τις κινήσεις τους ψάχνουν κάποια οικονομικότερη λύση από αυτή του ποδοσφαιριστή της Μάλαγα, με δεδομένο ότι όποιος αποκτηθεί πλέον θα είναι δανεικός για τέσσερις μήνες (με οψιόν αγοράς). Δύο ονόματα που ακούγονται έντονα στο μεταγραφικό παζάρι- οι Πολωνοί Βίσνιαρεκ και Ματούσιακ- δεν ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με στελέχη της ομάδας, ενώ άγνωστο είναι αν οι «πράσινοι» θα κινηθούν τώρα ή το ερχόμενο καλοκαίρι

ΙΔΙΟΙ

Ο Μουνιόθ όπως έδειξε στις προπονήσεις αλλά και από τα λεγόμενά του δεν προτίθεται να αλλάξει την 11άδα που αγωνίστηκε στην Ξάνθη, αφού έμεινε ικανοποιημένος

για τον αριστερό μπακ του Πανιωνίου Νίκο Σπυρόπουλο, τον οποίο εκτιμούν οι διοικούντες και ο Μουνιόθ. ΕΡΕΥΝΑ

Σύμφωνα με έρευνα της Αlco για λογαριασμό του περιοδικού «Fantomas», το 53,8% των οπαδών του Παναθηναϊκού και το 45% των φιλάθλων θεωρούν ότι το πρόσωπο που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στην υπόθεση ανέγερσης του γηπέδου στον Βοτανικό είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ακολουθούν οι Γιώργος Σουφλιάς (13,5% και 23% αντίστοιχα) και Ντόρα Μπακογιάννη (11,5% και 12,7%). Αντίθετα, πιστεύουν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ανέγερσή του δημιουργεί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Αυτό πιστεύει το 42,3% των «πράσινων» οπαδών και το 36,3% των φίλων του ποδοσφαίρου.

Τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ ακολουθούν το κράτος με ποσοστά 22,1% και 18,3% αντίστοιχα και ο Δήμος Αθηναίων με 18,3% και στις δύο κατηγορίες (οπαδοί και φίλαθλοι).