«Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε, είναι να αυτοσυγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι», δήλωσε ο Αντρέα Ματζόν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Στην αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας προσπαθούν να συγκεντρωθούν στον Άρη.

«Το θέμα είναι να σκεφτούμε το μέλλον. Είναι ανώφελο να σκεφτόμαστε οτιδήποτε διαφορετικό. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε, είναι να αυτοσυγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι», δήλωσε ο Αντρέα Ματζόν στην εβδομαδιαία συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου.

Δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση για περαιτέρω ανάλυση του αγώνα με τον ΠΑΟ, που πλήγωσε βαριά το γόητρο των «κίτρινων».

«Είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε και να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να νικήσουμε τη Ζαλγκίρις και να προκριθούμε για τους οπαδούς μας», είπε ο Σιμόνας Σεραπίνας στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του.

Γύρω στο μεσημέρι θα βρίσκεται στην πατρίδα του, αλλά αντιμετωπίζει και αυτό το παιχνίδι ψυχρά, όπως την αναμέτρηση του πρώτου γύρου. «Είμαστε επαγγελματίες. Όλοι οι αγώνες είναι το ίδιο. Πιστεύω, μάλιστα, ότι η Ζαλγκίρις έχει κίνητρο για τη νίκη. Όταν πέρυσι κάναμε συνεχόμενες ήττες, θέλαμε να αντιστρέψουμε το κλίμα για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο», συμπλήρωσε ο Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ των «κίτρινων».

Οι αντίπαλοι του Άρη έχουν μόνο μια νίκη και προφανώς είναι εκτός μάχης από την υπόθεση- πρόκριση. «Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν το αβαντάζ. Θα παίξουν χωρίς πίεση. Το παιχνίδι θα είναι απλό γι΄ αυτούς», παρατήρησε ο Ματζόν.

Ο προπονητής του Άρη αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με τον Γιώργο Καλαϊτζή. Ο πόιντ γκαρντ είχε χθες πυρετό και είναι απίθανο να συμμετάσχει στην αποστολή. Προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης, ο Σκέιλς και ο Φλέτσερ.

Με το τσάρτερ της αποστολής ταξιδεύουν περίπου 100 οπαδοί. Στο Κάουνας θα βρουν θερμοκρασία κάτω του μηδενός, ενώ η αυριανή πρόβλεψη αναφέρει-12 βαθμούς Κελσίου.