Βλέπουν τη βιτρίνα


Μία εβδομάδα μάς απέμεινε για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά έχουμε στάση εμπορίου. Οι θεωρητικά μεγάλοι επιδίδονται σε συνεχείς βολιδοσκοπήσεις, χωρίς όμως να προχωρούν σε συγκεκριμένες κινήσεις, ενώ και οι υπόλοιποι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις.

Μάλλον με αδιαφορία αντιμετωπίζουν την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο παρά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη ευκαιρία ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους για το υπόλοιπο της διαδρομής.

Και υποτίθεται ότι το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, ενώ υπάρχει και ένα είδος «συνωστισμού» σε πολλές ομάδες που έχουν όνειρα αλλά και εφιάλτες.

Μπορούν δηλαδή να διεκδικήσουν τις θέσεις που εξασφαλίζουν συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά να έχουν και τον νου τους για να αποφύγουν αυτές που οδηγούν στην πιο κάτω κατηγορία.

Συνεπώς όλοι λίγο- πολύ έχουν κάποιο κίνητρο για να φέρουν έναν καινούργιο παίκτη. Εκτός κι αν θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς, οπότε κρίνουν ότι δεν έχουν ανάγκη για τέτοιου είδους έξοδα.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις, αφού ο Άρης συνέχισε να φέρνει Βραζιλιάνους στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως και ο ΠΑΟΚ, που αν και είχε απαγόρευση από το υπουργείο Εμπορίου (λεπτομέρειες είναι αυτές) πήρε πίσω και τον Γεωργιάδη από τον Ηρακλή, που έφερε τον Σίσιτς για αντικαταστάτη του και πάει λέγοντας.

Οι περισσότεροι πάντως αρκούνται στο να βλέπουν τη βιτρίνα αλλά διστάζουν να περάσουν το κατώφλι του μαγαζιού και να αγοράσουν. Στο ποδόσφαιρο βλέπετε δεν υπάρχουν εκπτώσεις.

Μιαν άλλη φορά…