Να μη χάσουν την πίστη τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές τού Παναθηναϊκού ο Βίκτορ Μουνιόθ, που δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, μετά τους 8 βαθμούς διαφοράς από τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντας «δύσκολη» την αποστολή του Παναθηναϊκού σε ό,τι αφορά τον τίτλο.

Ο Ισπανός προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του, μετά την πολύ καλή, αλλά στείρα, όπως εξελίχθηκε, εμφάνιση στην Ξάνθη, επισημαίνοντας τα θετικά στοιχεία, ενώ το ίδιο έκανε και στη συζήτηση που είχε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, στον οποίο μίλησε για την διάθεση και τα αισιόδοξα μηνύματα που παίρνει στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια. «Να είστε βέβαιοι ότι με ανάλογη εικόνα και στη συνέχεια, θα έρθουν οι βαθμοί. Τέτοιες εμφανίσεις πρέπει να τις κρατάμε για τη συνέχεια», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός σε ομιλία του προς τους παίκτες. Το κακό βέβαια για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχασε άλλους δύο βαθμούς απέναντι στην SΚΟDΑ και ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά με τη νίκη του στην Τούμπα: «Το κακό ήταν πως ο Ολυμπιακός κέρδισε και ξέφυγε πάλι στη βαθμολογία ενώ παράλληλα μας προσπέρασε και η ΑΕΚ. Η αποστολή μας έγινε δύσκολη, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη μας. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο», κατέληξε ο Μουνιόθ.

Ο Ισπανός προπονητής φαίνεται να συμφωνεί με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά και την περίπτωση να μην αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής, αν δεν είναι καλύτερος και γενικά αν δεν έχει να προσθέσει κάτι στην ομάδα. Το κακό για τους «πράσινους» είναι ότι δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες απόκτησης των Αντριάνο, Μπαγέστα, αν

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται να συμφωνεί με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για την περίπτωση να μην αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής αν δεν έχει να προσθέσει κάτι στην ομάδα

και το θέμα του δεύτερου δεν έχει κλείσει αρνητικά οριστικά.

Οι συζητήσεις με τους μάνατζερ θα συνεχιστούν και αν εντοπιστεί κάποια καλή περίπτωση επιθετικού ή αμυντικού θα γίνουν προσπάθειες να αποκτηθεί. Ο χρόνος βέβαια πιέζει. Ο «Τζίγγερ» τα είπε με τον Μουνιόθ και κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χθες βράδυ στο κτήμα Νάσιουτζικ. Παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρδινογιάννης, ενώ ο μοναδικός που δεν έδωσε το παρών, λόγω ίωσης, ήταν ο Ρικάρντο Μπόβιο.

Ο Σωτήρης Νίνης, ο Φίλιππος Δάρλας και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς ήταν οι τυχεροί (1.000 ευρώ το φλουρί). Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αργύρης Μήτσου απευθυνόμενος στους παίκτες είπε «είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια», ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να κόψει την πρωτοχρονιατικη πίτα. Ο «καπετάνιος» με τη σειρά του ήταν το ίδιο λιτός: «ΠΑΟ σημαίνει πειθαρχία, αγάπη, ομόνοια. Είδα στο ματς με την Ξάνθη ότι είχατε αυτά τα στοιχεία και έτσι να συνεχίσετε και να μην τα ξεχνάτε».

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Τον δρόμο του Θανάση Τσίγκα από τον ΠΑΟΚ προς την Παιανία, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσει ο Κώστας Χαραλαμπίδης, με τη διαφορά ότι οι «πράσινοι» δεν επιθυμούν να τον κρατήσουν. Στη θέση του δεξιού χαφ, στην οποία αγωνίζονται οι Σεμπάστιαν Ρομέρο, αλλά και ο Σωτήρης Νίνης, οι «πράσινοι» δείχνουν πλήρεις, αφού υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν εκεί, αν χρειαστεί (Νίλσον, Τζιόλης, Βίκτορ). Ο Κύπριος χαφ είχε δοθεί δανεικός, όμως τα χρήματα που του οφείλονται (περίπου 80.000 ευρώ), όπως και ο παραγκωνισμός του στα τελευταία παιχνίδια, ήταν βασικοί λόγοι για να ζητήσει την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ. «Είχε και προσωπικούς λόγους», συμπλήρωσε ο μάνατζερ του 26χρονου ποδοσφαιριστή. Ο «Μπίδης» δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θα μείνει μέχρι νεωτέρας στην Παιανία. Επιθυμία βέβαια των «πρασίνων» είναι να δοθεί δανεικός.

ΤΟ «ΚΙCΚΕR» ΓΙΑ ΝΙΝΗ

Αφιέρωμα στον 16χρονο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Σωτήρη Νίνη έκανε το γερμανικό περιοδικό «Κicker». Οι Γερμανοί επισήμαναν τις ομοιότητές του με τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα, αλλά ανέφεραν τόσο τον τόπο καταγωγής του όσο και τις σχετικές προσπάθειες που γίνονται από τη διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ, ώστε να παραμείνει προσγειωμένος. Το γερμανικό περιοδικό υπογράμμισε πως ο Νίνης μπορεί να σπάσει και ένα ιστορικό ρεκόρ και συγκεκριμένα αυτό του Θωμά Μαύρου, του Έλληνα Μίλερ, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 16 ετών, 10 μηνών και 21 ημερών. Ο δεξιός χαφ του «τριφυλλιού» έχει περιθώριο μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου για να σπάσει το ρεκόρ του πρώην επιθετικού του Πανιωνίου και μετέπειτα της ΑΕΚ.

Για το θέμα του Σωτήρη Νίνη και συγκεκριμένα για την επιλογή του αν θα φορέσει τη φανέλα της Αλβανίας ή της Ελλάδας, κατέθεσε την άποψή του ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας Ότο Μπάριτς, που έριξε ευθύνες στην ομοσπονδία της γειτονικής χώρας: «Έχω ακούσει για τον Σωτήρη Νίνη. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για το γεγονός ότι η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παίζει μικρό ρόλο σε αυτό το θέμα. Στην ουσία είναι ανύπαρκτος! Πιστεύω ότι μόνο για τους Αλβανούς το θέμα είναι τόσο δύσκολο. Σας διαβεβαιώνω ότι αν ο παίκτης είχε κροατικές ρίζες δεν θα του επιτρέπαμε να παίξει με την Εθνική Ελλάδας. Θα ήθελα να υπολογίζω τέτοιους παίκτες στο μέλλον», κατέληξε ο Κροάτης.

Επιστρέφει στο ματς με τον ΠΑΟΚ


Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αναμένεται να κάνει τη νέα επιστροφή του ο Έκι Γκονζάλες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, που στάθηκε άτυχος στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμαριά καθώς υπέστη κάκωση στο γόνατο, συνεχίζει τις ατομικές προπονήσεις με πιθανή ημερομηνία επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους τις 3 Φεβρουαρίου.

Το ευχάριστο για τον Γκονζάλες ήταν ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τους χιαστούς (είχε υποστεί ρήξη στο αριστερό γόνατο τον προηγούμενο Αύγουστο στο φιλικό με τον Απόλλωνα), όμως το κακό ήταν ότι τον έθεσε νοκ άουτ για περίπου ενάμιση μήνα.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, μετά τον τραυματισμό του και την πολύμηνη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους, επέστρεψε στα γήπεδα στις 9 Δεκεμβρίου και με τακουνάκι-ασίστ στον Σαλπιγγίδη (1-0 με τη Λάρισα) στα 34 λεπτά όπου αγωνίστηκε πρόλαβε να γίνει o πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της 14ης αγωνιστικής (ψηφοφορία ΠΣΑΠ).

Στη συνέχεια αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ημίχρονο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, έπαιξε 31 λεπτά απέναντι στην Κέρκυρα (ανέτρεψε τον Καραδήμο έξω από την περιοχή, αλλά δόθηκε πέναλτι), ενώ στο ματς Κυπέλλου τραυματίστηκε στο 55΄.

Ο Μουνιόθ με τους συνεργάτες του και το ιατρικό τιμ του ΠΑΟ δεν θέλουν να ρισκάρουν πρόωρη επιστροφή του, καθώς τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα και ο Έκι να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν. Ο Αργεντινός έχει και έναν παραπάνω λόγο να είναι ευτυχής, εκτός από το ότι αναρρώνει, καθώς την άνοιξη περιμένει τον ερχομό του δεύτερου παιδιού του. Για τους σημειολόγους: η σύζυγός του Βιργινία είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδί τους, την Ντελφίνα, αμέσως μετά το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό το 2004!