ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ κατέθεσε μήνυση για παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.,

καθώς όπως υποστηρίζει καταγράφηκε παράνομα τηλεφωνική του συνομιλία με συνάδελφό του, το τηλέφωνο του οποίου παρακολουθούνταν για υπόθεση εκβίασης, με την οποία ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση. Ήδη έχει καταθέσει αγωγές αποζημιώσεων διεκδικώντας 1 εκατομμύριο ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο και τον ΟΤΕ, ενώ για το θέμα ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή διαμαρτυρίας.

Ο δικηγόρος Νίκος Γεωργιλάς, που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε χθες, πληροφορήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο ότι μία απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του περιλαμβάνεται σε δικογραφία που σχηματίζεται ύστερα από καταγγελία ιδιώτη που έγινε εις βάρος δικαστικού επιμελητή για εκβίαση.

Άρση απορρήτου

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του περσινού Μαρτίου, διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και η καταγραφή τους, όμως μόνο μεταξύ των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση, δηλαδή του ιδιώτη, του συνηγόρου του και του δικαστικού επιμελητή. Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η γνωστοποίηση των στοιχείων και της ταυτότητας όσων επικοινώνησαν για διάστημα δύο μηνών με τα τρία αυτά πρόσωπα.

Όπως όμως αναφέρει ο κ. Γεωργιλάς στη μήνυσή του, η καταγραφή και η απομαγνητοφώνηση της δικής του συνομιλίας με τον συνάδελφό του ήταν παράνομη και δεν διατάσσεται από το βούλευμα και γι΄ αυτό θεωρεί ότι έχουν παραβιαστεί τα προσωπικά του δεδομένα.