ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Aγχώδης ήταν η νίκη που πέτυχε χθες το μεσημέρι στο γήπεδό του ο Απόλλωνας Καλαμαριάς με 1-0 εναντίον του Ιωνικού. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι δεν έχουν καταθέσει τα όπλα και διεκδίκησαν την ισοπαλία. Δημιούργησαν ευκαιρίες και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ με βάση αυτές. Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς ήταν καλός μέχρι το 25΄ της αναμέτρησης. Στο υπόλοιπο διάστημα, οι παίκτες του παρουσίασαν πρόβλημα και στην ανάπτυξη, αλλά και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, αφού ο Ιωνικός κατάφερε να τους περιορίσει στα καρέ του Κόβατς και να απειλήσει την εστία τους με αξιώσεις, αρκετές φορές.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα της Καλαμαριάς να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δείχνει ότι ήταν θέμα χρόνου να πετύχει κάποιο γκολ. Οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Ιωνικού, μπήκαν στο παιχνίδι μουδιασμένοι και δίχως πίστη ότι θα μπορούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 3΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία όταν ο Φαβάλι μέσα στα καρέ του Ραμίρεζ έκανε του σουτ, το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 22΄ ο Καραλιόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπούσι έδωσε στον Ορφανό, ο οποίος με πλάτη στην εστία, επιχείρησε ένα γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του Ιωνικού. Από το 1-0 και μετά, την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στο παιχνίδι πήραν οι φιλοξενούμενοι. Στο 26΄ ένα πολύ καλό σουτ του Βουρεξάκη μπλόκαρε ο Κόβατς. Στο 31΄ ο Κωνσταντινίδης έβγαλε σε αντεπίθεση μόνον του τον Μελαμπιανάκη μπροστά στην εστία του Κόβατς, όμως το πλασέ του το έδιωξε ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς σε κόρνερ. Στο 42΄ ο Ξενίδης έκανε τη σέντρα και ο Ονουάτσι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν βελτιώθηκε για τους γηπεδούχους. Στο 48΄ ο Σαρακατσάνος με δυσκολία έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, όταν έπειτα από σέντρα του Κωνσταντινίδη, ο Κένταλ ήταν έτοιμος να κάνει την προβολή σε άδεια εστία.

Στο 66΄ παραλίγο ο Γαλανόπουλος να πετύχει αυτογκόλ, όταν σε μια ακίνδυνη φάση προσπάθησε να διώξει την μπάλα και αντί για μπροστά, η μπάλα έφυγε προς τα πίσω, περνώντας ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κόβατς, ο οποίος ήταν εκτός θέσης. Η μοναδική ευκαιρία για την Καλαμαριά έγινε στο 53΄, όταν ο Μπούσι προσπάθησε να κρεμάσει τον Ραμίρεζ, αλλά μπροστά στην εστία ο Κοτίτσας με το στήθος έδωσε την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του.

«Αγχώδης αλλά δίκαιη νίκη», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Μάκης Κατσαβάκης και συμπλήρωσε: «Ο Ιωνικός δεν παρέδωσε τα όπλα. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να πετύχει και κάποιο γκολ. Πολλοί παίκτες μας ήταν σε άσχημη μέρα και η ομάδα δεν είχε φρεσκάδα». Ο Γιάννης Χατζηνικολάου δήλωσε: «Ευχαριστώ τους παίκτες μου για το πάθος που έδειξαν στον αγώνα. Σε κάθε παιχνίδι θα παίζουμε για την αξιοπρέπειά μας και ό,τι βγει. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και αν ήμασταν πιο τυχεροί, θα πετυχαίναμε και κάποιο γκολ».