Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει φέτος η Φέγενορντ. Η ομάδα του Ρότερνταμ με τον Άγγελο Χαριστέα βασικό στη σύνθεσή της γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από την Μπρέντα και υποχώρησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, 17 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντχόβεν. Η αγωνιστική της πτώση ήρθε να ολοκληρώσει τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας μετά την απόφαση της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να την αποκλείσει από τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UΕFΑ, όπου θα αντιμετώπιζε την Τότεναμ, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νανσί, για τους ομίλους.

Πρωτόδικα η ανεξάρτητη επιτροπή της UΕFΑ τιμώρησε τη Φέγενορντ με χρηματικό πρόστιμο 200.000 ελβετικών φράγκων και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή. Οι επικεφαλής της UΕFΑ ωστόσο δεν έμειναν ευχαριστημένοι και η αρμόδια επιτροπή κατέθεσε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, ζητώντας αυστηρότερη ποινή.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί αν η Τότεναμ θα περάσει χωρίς αγώνα στον επόμενο γύρο ή θα αντιμετωπίσει τη Βίσλα Κρακοβίας, που τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον όμιλο όπου συμμετείχε και η Φέγενορντ. Ο ολλανδικός σύλλογος πάντως δεν φέρεται διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα και η επόμενη κίνησή του θα είναι η προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Άγιαξ- Ουτρέχτη 2-0, Αλμέλο- Ναϊμέγκεν 0-0, Αϊντχόβεν- Χέρενφεν 3-1, Βάαλβικ- Τβέντε 1-2, Ρόντα- Βίλεμ 2-1, Ντεν Χάαγκ- Αλκμάαρ 1-3.

Η βαθμολογία: Αϊντχόβεν 56, Άγιαξ 45, Αλκμάαρ 44.