Ούτε… παραγγελία να είχε κάνει το παιχνίδι με την Α.Ε. Λάρισας ο Πίνι Γκέρσον. Ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά ύστερα από μεγάλο διάστημα ένα ήσυχο απόγευμα (91-60) και ο προπονητής του βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Το κυριότερο όμως για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ότι δόθηκε η ευκαιρία στον Βρίμπισα Στεφάνοφ να πάρει την πρώτη του γεύση με τη νέα του ομάδα και μάλιστα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Ο έμπειρος άσος, έστω και με αποχή αρκετών μηνών (όχι όμως λόγο τραυματισμού, αλλά προσωπικού προβλήματος) έδειξε ότι το μπάσκετ δεν ξεχνιέται και έπαιξε περισσότερο με το μυαλό, αποφεύγοντας τις περιττές ενέργειες.

«Ήταν ό,τι καλύτερο για τον Στεφάνοφ, που έδειξε ότι μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά και ήδη ανέλαβε τον ρόλο του και στα αποδυτήρια. Στο επίπεδο που βρίσκεται δεν τον ενδιαφέρει να σκοράρει 20 πόντους. Είναι παίκτης φάιναλ φορ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πίνι Γκέρσον που συνεχίζει να ψάχνει τον ψηλό που θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα.

«Είπαμε ότι θέλουμε κάποιον που θα βοηθήσει ουσιαστικά και γι΄ αυτό ψάχνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Απλά δεν θέλουμε να προσθέτουμε και άλλα ονόματα γιατί έτσι ανεβαίνουν τα κασέ», είπε ο Ισραηλινός που εξετάζει αρκετά ονόματα.

Ένα από τα πιο επικρατέστερα είναι αυτό του 27χρονου Σαμ Χόσκιν (2.06) που παίζει τα τελευταία χρόνια στο ρωσικό πρωτάθλημα, εφέτος με την Ουράλ Γκρέιτ. Ο Αμερικανός έχει οικονομικές διαφορές με την ομάδα του και αναμένεται να κάνει προσφυγή.

Εξετάζονται επίσης, μεταξύ άλλων, ο Τζιλέινι Μακόι (30χρ., 2.08) και ο Λαμόντ Μάρεϊ (34 χρ., 2.01), βετεράνοι πλέον του ΝΒΑ, το νο 2 του φετινού ντραφτ στο ΝΒDL Αντρέ Μπράουν (25, 2.05) και οι Στίβεν Σμιθ (24, 2.03), Χίραμ Φούλερ (26, 2.06) και Τζάρετ Ράινερ (24, 2.11).

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα με την ΑΕΛ επιβάλλοντας από το δεύτερο δεκάλεπτο τον ρυθμό του, ενώ ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ του κόουτς των φιλοξενουμένων Γιάννη Χριστόπουλου και του Μανώλη Παπαμακάριου, μάλλον καλό έκανε στους γηπεδούχους που είχαν στον πάγκο με πολιτικά τον «Σόφο».

«Είναι ακόμα πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση και χρειάζεται δουλειά. Όταν είναι έτοιμος θα μπει και πάλι στην ομάδα», αποφάνθηκε ο Γκέρσον, ενώ από πλευράς ΑΕΛ, ο Γιάννης Χριστόπουλος παραδέχτηκε: «Περιμέναμε ότι ο Ολυμπιακός θα έψαχνε εξιλαστήριο θύμα, αλλά βοηθήσαμε και εμείς χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή μας στο δεύτερο δεκάλεπτο».