Σε πολύ καλή προπόνηση του Παναθηναϊκού εξελίχθηκε το κατ΄ ευφημισμόν ντέρμπι για την πρώτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟ με καταπληκτική εμφάνιση διέλυσε (60-96) τον καλύτερο Άρη των τελευταίων ετών και διατηρήθηκε πρώτος στη βαθμολογία, στέλνοντας πολύ ηχηρό μήνυμα σε όσους σκέπτονται να τον αμφισβητήσουν.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Οι γηπεδούχοι άντεξαν μέχρι το 14΄ (3334), αξιοποιώντας επιθετικά ριμπάουντ και ασθμαίνοντας στον τομέα της δημιουργίας.

Ο Γιαφτόκας περιόρισε το ορμητικό παιχνίδι του Μάσεϊ. Ο Καστλ έκανε μπασίματα απελπισίας, ενώ τη μοναδική αξιόπιστη λύση στο μακρινό σουτ έδωσε για πολύ λίγο ο Γιώργος Σιγάλας.

Όταν οι επίσημοι του Άρη προκάλεσαν ένταση, ζητώντας από τους διαιτητές να κάθονται στη θέση τους οι συνεργάτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τηρώντας τον κανονισμό, «κέρδισαν» μια τεχνική ποινή (από τον Κορομηλά στον Ιτούδη). Ωστόσο η αναταραχή ήταν το έναυσμα για να επιταχύνει ο ΠΑΟ. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πυροβολούν έξω από τα 6,25 μ.,

δημιουργώντας σερί 2-15.

Πήγαν στα αποδυτήρια με τη μεγαλύτερη διαφορά (35-49) του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι παίκτες του Ματζόν αποφάσισαν να απαντήσουν χωρίς λόγο με τον ίδιο τρόπο. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέβηκε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και φορούσε πράσινα.

Η άμυνα του ΠΑΟ παρέλυσε τον Άρη, που έχασε όποιον στοιχειώδη έλεγχο του αγώνα. Σχεδόν όλα τα σουτ των «κίτρινων» έγιναν υπό ασφυκτική πίεση.

Η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους στο 24΄ (38-58) και τους 30 στο 29΄ (40-70). Ο πολύ μεγάλος θρίαμβος (15η σερί νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) του ΠΑΟ ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά να αποτυπώνεται στο ταμπλό με τη λήξη του αγώνα και την αλήθεια στη στατιστική: οι «πράσινοι» είχαν 13/22 τρίποντα, 20 ασίστ, 12 κλεψίματα, ενώ έβγαλαν 11/11 αιφνιδιασμούς. Βαρύ πυροβολικό τους ήταν ο Σάνι Μπετσίροβιτς με 20 πόντους και απόλυτη ευστοχία (2/2 διπ., 4/4 τρ.,

4/4 β.).

Οι οπαδοί του Άρη αναγνώρισαν την ανωτερότητα των νικητών και τόνωσαν το ηθικό των χαμένων, χαρίζοντας και στις δύο ομάδες πολύ θερμό χειροκρότημα.

«Τους ευχαριστούμε», απάντησε με δήλωσή του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. «Έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι στην άμυνα. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων», συμπλήρωσε ο προπονητής του ΠΑΟ.

Στο στρατόπεδο των χαμένων τα πρόσωπα ήταν χλωμά και τα κεφάλια κατεβασμένα. «Εκ μέρους των συμπαικτών μου ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς. Σήμερα (χθες) δύο πράγματα υπήρχαν στο γήπεδο: οι οπαδοί μας και ο ΠΑΟ», είπε ο Σάββας Ηλιάδης.

Ο Ματζόν συνεχάρη τους νικητές. «Έδειξαν γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Δεν έχω να πω κάτι που αφορά σε τεχνική ανάλυση», δήλωσε ο Ιταλός.