ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ καθεστώς στο Δημόσιο μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο της Ν.Δ. ενώ ο Κ. Καραμανλής προαναγγέλλει αλλαγές για την επόμενη τετραετία, βάζοντας ουσιαστικά και το ζήτημα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στην προεκλογική ατζέντα.

Στο θέμα που άνοιξε πέρυσι η Ν.Δ. με τις προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος επανήλθε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως «αυθαίρετη» τη διάκριση μονίμων και συμβασιούχων δημοσίων υπαλλήλων σε ό,τι αφορά την εξέλιξή τους στη διοικητική ιεραρχία.

Ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα εμμείνει στην ανάγκη αλλαγών στο Σύνταγμα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτός είναι ο δρόμος για να ξεφύγει ο δημόσιος τομέας από τη στασιμότητα. Σημειώνεται ότι με την πρόταση αυτή η Ν.Δ.

αποσκοπεί στο να μπορούν να καταλάβουν διευθυντικές οργανικές θέσεις στο Δημόσιο και οι συμβασιούχοι υπάλληλοι, αλλά για την αντιπολίτευσηόπως έχει αναφερθεί και στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αναθεώρησης στη Βουλή- αυτός είναι ένας εύσχημος τρόπος για να «βολευτούν» τα γαλάζια στελέχη σε διοικητικές θέσεις των δημοσίων υπηρεσιών.

Επιπλέον, εκτιμούν ότι με τη διάταξη αυτή ανοίγει ένα «παράθυρο» για να καταργηθεί επί της ουσίας η μονιμότητα στο Δημόσιο, αφού σε βάθος χρόνου οι μόνιμοι υπάλληλοι θα είναι μειοψηφία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα στελεχώνονται κυρίως από συμβασιούχους υπαλλήλους.