ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου θα καταγγείλει κατά την αποψινή συζήτηση στη Βουλή την κυβέρνηση Καραμανλή για συντονισμένη προσπάθεια κουκουλώματος του μεγαλύτερου σκανδάλου στη δημόσια ζωή, από τη μεταπολίτευση και μετά.

Και θα τονίσει ότι «για το ΠΑΣΟΚ το θέμα μένει

ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ

κατά την αποψινή συζήτηση στη Βουλή την κυβέρνηση για συντονισμένη προσπάθεια κουκουλώματος

ανοιχτό», δηλώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή του ότι όταν το ΠΑΣΟΚ επανέλθει στην εξουσία, η Βουλή «θα αναζητήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων ενέχονται στο σκάνδαλο».

Γκρίζες ζώνες

Το ΠΑΣΟΚ, και αυτό θα υπογραμμίσει ο κ. Παπανδρέου, θεωρεί ότι η εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να κουκουλώσει το σκάνδαλο, δημιουργεί ισχυρές ενδείξεις ότι «υπάρχουν γκρίζες ζώνες στην υπόθεση, που σκοπίμως έχουν κρατηθεί μυστικές, επειδή περιγράφουν και πιστοποιούν τις ευθύνες και πολιτικών προσώπων». Όπως αναμένεται, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- που αφήνει να εννοηθεί ότι διαθέτει κι άλλα στοιχεία πέραν των όσων μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά αναφορικά με το σκάνδαλο- θα απευθύνει απόψε κατηγορίες για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, κατά των υπουργών Γ. Βουλγαράκη, Α. Παπαληγούρα και Θ. Ρουσόπουλου. Παράλληλα θα ζητήσει εξηγήσεις γιατί απεκρύβησαν από την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που διερεύνησε το σκάνδαλο, πολύτιμα στοιχεία όπως η έκθεση της ΕΥΠ για το δίκτυο των υποκλοπών.

Σε ό,τι αφορά τα νεώτερα στοιχεία, τα οποία φαίνεται να διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες είναι αρκετά συγκεχυμένες, και είναι πολύ πιθανόν απόψε να μην γίνει χρήση τους, μια που το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά το τέλος της συζήτησης είναι περίπου προδιαγεγραμμένο: η κυβερνητική πλειοψηφία θα απορρίψει την πρόταση του συνόλου της αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πιστεύεται ότι το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και κατά την αυριανή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα συνέλθει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι τα θέματα ασφάλειας σε συνδυασμό με την πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός Δημ. Τάξης Βύρων Πολύδωρας, που δημιουργεί εντάσεις και προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χώρο της νεολαίας.

Συνέδριο

Στο μεταξύ διευκρινίστηκε αρμοδίως- από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Αθανασάκηότι δεν τίθεται θέμα… υποβιβασμού του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σε συνδιάσκεψη. «Το θέμα δημιουργήθηκε από μια παραδρομή σε απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού», σημείωσε ο κ. Αθανασάκης, και πρόσθεσε: «το Συνέδριο θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχουμε κάνει». Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση Προγραμματικού Συνεδρίου τον Μάρτιο είχε εξαγγείλει με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Παπανδρέου, τον περασμένο Νοέμβριο.