ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ παρέμενε από το απόγευμα του Σαββάτου, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών από αγρότες της Χαλκιδικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για πρόστιμα που τους επέβαλε η ΔΕΗ. Περίπου 50 άτομα με 70 τρακτέρ έστησαν για μια ακόμη φορά μπλόκα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, στο ύψος του κόμβου της Νέας Τρίγλιας, καταγγέλλοντας την τακτική της επιχείρησης να τους κοινοποιήσει αγωγές για υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η υπόθεση άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν η ΔΕΗ διαπίστωσε πολύ σημαντικές υπερβάσεις στην ανώτερη κατανάλωση ρεύματος, που δικαιολογεί το αγροτικό τιμολόγιο. Οι υπερπολλαπλάσιες Κιλοβατώρες, όπως εκτίμησε η εταιρεία, δεν δικαιολογούνται από αποκλειστική χρήση για άρδευση, λόγος για τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης αγροτικού τιμολογίου, στο οποίο η τιμή μονάδος κοστίζει περίπου το ένα τρίτο από την αντίστοιχη της οικιακής χρήσης. Έτσι, η ΔΕΗ κοινοποίησε σε 236 αγρότες αγωγές για πρόστιμα και ανατιμήσεις ύψους 7.000- 47.000 ευρώ, για κατανάλωση που αφορά στα έτη από το 1999 έως το 2003, ενώ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε 33 αντλιοστάσια.

Οι αγρότες τονίζουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τα πρόστιμα, ακόμα και με διακανονισμό, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.