Όσο περνούν οι μέρες η λίστα μακραίνει. Κάθε μέρα και νέες συλλήψεις. Η παιδική πορνογραφία μέσω του Διαδικτύου είναι η νέα μάστιγα που χτύπησε την Τουρκία. Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές:

στη Σμύρνη γίνονται οι περισσότερες στον κόσμο αναζητήσεις παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του Google.

Δεύτερη είναι η Κωνσταντινούπολη και τέταρτη στον κόσμο η Άγκυρα!


Η φρίκη: Ο βουλευτής του ΑΚΡ Τουρχάν Τσομέζ κρατάει στην αγκαλιά του το 17 μηνών μωρό που βιάστηκε
Η πρώτη σύλληψη ήταν ενός εκ των διευθυντών της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ΤRΤ. Στον υπολογιστή του βρέθηκαν μέχρι και 300 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίες. Μέσα σε λίγες ώρες οι συλληφθέντες έφτασαν τους 10! Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν. Ακόμη και παιδίατρος συνελήφθη. Είχε δημιουργήσει 18 ιστοσελίδες από τις οποίες κέρδιζε χοντρό χρήμα. Στην Αττάλεια συνελήφθη κάποιος ο οποίος χρησιμοποιούσε παιδιά 12-14 χρόνων για να γυρίζει πορνογραφικές ταινίες τις οποίες πωλούσε διά του Ίντερνετ από 50 έως 100 δολάρια. Η αρρώστια του ήταν τέτοια που έκανε ακόμη και συλλογή από τις τρίχες αυτών των παιδιών! «Αίσχος παιδικής πορνείας στην Τουρκία», έγραφε η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» αναφέροντας ότι τον τελευταίο χρόνο η αστυνομία παρακολουθούσε εκατοντάδες άτομα σε 50 διαφορετικές πόλεις.

Πρόκειται για τρεις ομάδες ανθρώπων: στην πρώτη κατατάσσονται αυτοί που παρακολουθούν μέσω του Διαδικτύου παιδικό πορνογραφικό υλικό· η δεύτερη αποτελείται από αυτούς που παράγουν το υλικό και το πωλούν μέσω του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας μυστικές κάμερες για να παίρνουν εικόνες από παιδιά και η τρίτη είναι εκείνοι που αντιγράφουν εικόνες από το Διαδίκτυο και τις μοιράζουν! Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά την ταυτότητα αυτών των ανθρώπων θα διαπιστώσει ότι έχουν κάποιο μορφωτικό επίπεδο! «Άντρες κυρίως άνω των 25, ευκατάστατοι, αυτοαπασχολούμενοι, οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίων οι οποίοι δεν προκαλούν υποψίες στο κοινωνικό τους περιβάλλον και δίνουν την εντύπωση ότι έχουν καλές προθέσεις. Στην πραγματικότητα όμως είναι άρρωστοι». Κάπως έτσι τους περιγράφουν, παρασκηνιακά, οι τουρκικές αρχές ασφαλείας.

Οι μαφιόζοι. Στη Μερσίνα και στα Άδανα, γράφει στο περιοδικό «Γενί Ακτουέλ» ο πρόεδρος της Κίνησης για τα Δικαιώματα των Παιδιών Ογούζ Πολάτ, οικογένειες πωλούν τα παιδιά τους στη μαφία για να κερδίσουν χρήματα. Οι οικογένειες ασφαλώς δεν γνωρίζουν ότι η μαφία θα εκμεταλλευθεί τα παιδιά για την παραγωγή πορνοταινιών. Τα παιδιά μεταφέρονται στην Κωνσταντινούπολη και σε μικρά δωμάτια με τη χρήση μιας μικρής κάμερας η μαφία κάνει τη δουλειά της! Θύματα αυτής της μαφίας είναι επίσης τα παιδιά του δρόμου. Κυρίως τα κορίτσια εφτά – οχτώ χρόνων, λέει στο περιοδικό ο Ογούζ Πολάτ, που κατηγορεί την αστυνομία ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος.

Μετά το δημοσίευμα τηλεφώνησα στον Ογούζ Πολάτ. Συναντηθήκαμε και έμεινα έκπληκτη όταν διαπίστωσα πως μου έλεγε ακριβώς τα αντίθετα. Ότι η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της και ότι το πρόβλημα δεν είναι και τόσο σοβαρό. «Μα κύριε Πολάτ, στο “Γενί Ακτουέλ” είπατε άλλα. Πώς γίνεται;». Η απάντησή του είναι ότι τώρα άλλαξαν τα δεδομένα. «Μα μέσα σε λίγες μέρες πώς είναι δυνατόν να άλλαξαν, κύριε Πολάτ;». «Αυτά τα θέματα δεν πρέπει να γράφονται στον ξένο Τύπο», μου απάντησε.

Δορυφορικές μεταδόσεις από τα γιοτ


Ηέκθεση που συνέταξε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Τουρχάν Τσομέζ είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Την παρέδωσε ακόμη και στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. «Ο Μαρμαράς έχει γίνει βάση των συμμοριών παιδικής πορνογραφίας, Πηγαίνουν εκεί με τα γιοτ τους και κάνουν δορυφορικές μεταδόσεις», αποκαλύπτει ο βουλευτής. Ο Τουρχάν Τσομέζ ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν κοντά στο 17 μηνών παιδάκι που αποκαλύφθηκε ότι το κακοποιούσαν σεξουαλικά με τη συγκατάθεση της μητέρας του!

Έκλαψε ολόκληρη η Τουρκία μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Ο βουλευτής πήρε στην αγκαλιά του το παιδί. Η Τουρκία ξανάκλαψε. Αυτή η φωτογραφία είναι σε όλες τις εφημερίδες κάθε φορά που γίνεται αναφορά στο θέμα. Όσο για το παιδί είναι υπό την φροντίδα του κράτους. Πολλοί φέρεται ότι είναι πρόθυμοι να το υιοθετήσουν, ωστόσο κανείς δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημη αίτηση…