1. Δεν είναι η αντίδραση της Κοντολίζας Ράις μόλις πληροφορήθηκε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Είναι η στιγμή της άφιξής της στο Βερολίνο για να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ. Λίγο επειδή η Γερμανία έχει την προεδρία της Ε.Ε. ώς τον Ιούνιο, λίγο λόγω του κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή που θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον. Ο Σρέντερ ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τους θερμούς εναγκαλισμούς των δύο κυριών. 2.Ένα αστέρι γεννιέται. Τάραξε τα νερά ο γερουσιαστής του Ιλινόις Μπάρακ Ομπάμα, συστήνοντας επιτροπή διεκδίκησης για τη συγκέντρωση χρημάτων και την πρόσληψη προσωπικού, κίνηση που ερμηνεύθηκε ως είσοδος στην κούρσα των υποψηφίων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Μαύρες μέρες θα περάσει η Χίλαρι, αφού τα μίντια τον λατρεύουν και τον περιγράφουν ως «μαύρο Κέννεντυ».

3. Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Βίκτορ Γιανούκοβιτς συναντήθηκε στην Άγκυρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και υποσχέθηκαν να προωθήσουν τις οικονομικές τους σχέσεις. Ο κ. Ερντογάν αποδεικνύεται δεινός παίκτης και με το Ιράν και με τη Ρωσία και με την Ουκρανία.

4. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Η συμπαθής γάτα της φωτογραφίας περιμένει τη σειρά της για να… ευλογηθεί στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη. Ο Άγιος Αντώνιος είναι για τους Ισπανούς ο προστάτης-άγιος των ζώων. Στην Αθήνα μπορεί να αποδειχθεί ο προστάτης των αναρχικών που την Τετάρτη μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το Πολυτεχνείο χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη.

5. Ο νέος Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν. Συζήτησε με τον Χαμίντ Καρζάι την όλο και επιδεινούμενη κατάσταση στο Αφγανιστάν που βίωσε το 2006 την πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων ετών: 4.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις των Ταλιμπάν. Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς μια τεράστια αποτυχία εξωτερικής πολιτικής;

6. Υou have the right to remain silent. Βρετανοί αστυνομικοί δέθηκαν μεταξύ τους με χειροπέδες με στόχο να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων που είναι δεμένοι με χειροπέδες ταυτόχρονα. Ούτε ο Βύρων Πολύδωρας δεν θα σκεφτόταν τέτοια πρωτοτυπία… Η δική μας Αστυνομία, βέβαια, σπάει άλλα ρεκόρ. Αρνητικά.