Την αγωνία και τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των μεταγραφικών υποθέσεων του ΟΦΗ εξέφρασε χθες ο Ράινερ Μάουρερ, που πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση όσον αφορά το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας.

«Πίστευα ότι θα γίνονταν ορισμένα πράγματα που είχα πει, αλλά δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα. Έφυγαν παίκτες και ο επιθετικός που έχω ζητήσει δεν έχει έρθει», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός που δεν έκρυψε την ενόχλησή του, ενώ αποκάλυψε ότι για όλα τα θέματα «έχω πει τις απόψεις μου στον πρόεδρο της ομάδας που μου λέει ότι προσπαθεί να κάνει αυτό που πρέπει». Ο Μάουρερ δεν θέλησε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους ούτε για τα μεταγραφικά ζητήματα, αλλά ούτε και για τους παίκτες του ΟΦΗ που εμφανίζονται να είναι στόχοι άλλων ομάδων (Σηφάκης, Οφορίκουε, Ντρούλιτς), επισημαίνοτας ότι «είναι Ιανουάριος και οι υποθέσεις και τα σενάρια είναι πολλά. Το τι ακριβώς θα γίνει θα το ξέρουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου».

Έδειξε όμως να προειδοποιεί τη διοίκηση απαντώντας ευθέως στο ερώτημα για το αν τα τεκταινόμενα στο σύλλογο αυτήν την εποχή θα επηρεάσουν την απόφαση του για ανανέωση του συμβολαίου. «Όλα αυτά είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Με τον ΟΦΗ θέλω να πάω μπροστά», τόνισε.

«ΘΕΛΩ ΣΙΜΙΤΣ»

Την επιθυμία του για τη μεταγραφή του Σέρβου Αλεξάντερ Σίμιτς της Φ.Κ. Μπέογκραντ Βελιγραδίου εξέφρασε ο Ράινερ Μάουρερ, που τόνισε επίσης ότι έχει προτείνει στον Φανούρη Βατσινά ποιον ξένο παίκτη θέλει να αποδεσμεύσει, «φωτογραφίζοντας» τον Ζαν Μαρί Σιλά, χωρίς όμως να τον κατονομάσει. «Η κενή θέση ξένου είναι ένα πρόβλημα, όμως ο πρόεδρος γνωρίζει τις απόψεις μου» δήλωσε ο Μάουρερ, που για τον Σέρβο δεξί εξτρέμ είπε ότι «ήταν πάντα ο πρωταρχικός μεταγραφικός στόχος για να καλυφθεί η θέση του δεξιού χαφ. Είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει να παίξουμε και με ένα επιθετικό αν χρειαστεί, γιατί μπορεί να παίξει πολύ κοντά στη επίθεση» παρομοιάζοντας τον με τον Χαβίτο του Άρη. Το αμυντικογενές παιχνίδι του Ηρακλή είναι το στοιχείο που προβληματίζει τον Ράινερ Μάουρερ ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης στο Παγκρήτιο (4.45 μ.μ.). Ο Γερμανός τεχνικός κάνοντας μια σύγκριση του Ηρακλή με τον Ατρόμητο, που πριν από δύο εβδομάδες ο ΟΦΗ αντιμετώπισε στο Παγκρήτιο, είπε ότι «ο Ηρακλής είναι πιο αμυντικογενής ομάδα και θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει με αντεπιθέσεις». Και συνέχισε: «Αν παίξουμε όπως με τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, υπάρχουν πιθανότητες να είμαστε εμείς οι νικητές».