ΑΝΟΙΧΤΟ άφησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης το ενδεχόμενο να επιτραπεί- υπό προϋποθέσεις- η χρήση κινητού στους οδηγούς.

Το θέμα ετέθη από βουλευτές όλων των κομμάτων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις διατάξεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), οι οποίοι κατέθεσαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους οδηγούς που κάνουν χρήση του κινητού τους. Από την πλευρά του ο κ. Μ. Λιάπης εμφανίστηκε διατεθειμένος να επανεξετάσει το ζήτημα και δεν απέκλεισε να επιτραπεί η ασύρματη συνομιλία μέσω του blue tooth. Κράνη και ΦΠΑ

Ο υπουργός Μεταφορών δεν απέκλεισε την επιβολή υψηλών προστίμων και στους εργολάβους δημοσίων έργων οι οποίοι ευθύνονται για την κακή σήμανση των δρόμων, ενώ έκανε γνωστό ότι έστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας την κατάργηση του ΦΠΑ για τα κράνη των μοτοσυκλετιστών.

Αντίθετα, παρά τις επισημάνσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Μ. Λιάπης δεν έκανε πίσω στα υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες του ΚΟΚ και κάλεσε την Τροχαία να εντείνει τους ελέγχους. Όταν κατά τη συζήτηση τόνισε ότι «εμείς δεν αστυνομεύουμε αλλά αυτό είναι θέμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.