Τσουχτερό πρόστιμο (από τα υψηλότερα στην ιστορία της ΚΑΕ, αν και δεν του ανακοινώθηκε ακόμα) και καραντίνα, τη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσει ο Πίνι Γκέρσον, θα είναι το πρώτα μέτρα του Ολυμπιακού στην προσπάθεια να συνετίσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο «Σόφο» απολογήθηκε χθες ενώπιον της τριμελούς επιτροπής της ΚΑΕ (Σταυρόπουλος, Ελληνιάδης, Χατζηγρηγοριάδης) και μπορεί να παραδέχθηκε τα περισσότερα λάθη του, αλλά δεν έκρυψε και την πικρία του για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του.

Οι άνθρωποι της ΚΑΕ τού είπαν ότι πλέον θα ενεργοποιηθεί στο συμβόλαιό του ο όρος που υπήρχε και πέρυσι και αφορά τα κιλά του. Σύμφωνα με αυτόν, αν ξεφεύγει από τα όρια, θα τιμωρείται αυτόματα με πρόστιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, επειδή έβλεπε τη μεγάλη προσπάθεια του παίκτη, δεν είχε ενεργοποιήσει πέρυσι τον σχετικό όρο.

Όμως και φέτος, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να αρχίσει τη σεζόν τουλάχιστον στα 147 κιλά και αυτή την περίοδο να έχει κατέβει στα 137, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού δυστυχώς γι΄ αυτόν πλησιάζει και πάλι προς τα 170. Και πάλι στην ΚΑΕ δεν είχαν κάνει κάποια κίνηση, πλην από νουθεσίες, αλλά πλέον τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει ο «Βig Sofo» να δείξει πραγματικά έτοιμος για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του, που σε τελική ανάλυση θα του βγει σε καλό.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ

Μέσα σε όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν απόψε (20.45- Superport 1) την Εφές Πίλσεν, σε έναν… τελικό για τη δεύτερη θέση του ομίλου, ή μήπως όχι;

«Γιατί τελικό; Εγώ πιστεύω και περιμένω να παίξουμε χωρίς πίεση, γιατί έτσι βγαίνει και καλύτερο μπάσκετ. Νομίζω ότι δύσκολα μπορούμε να χάσουμε τη δεύτερη θέση και κυνηγάμε την πρώτη, αλλά ξέρουμε καλά πως όποια και αν πάρουμε, δεν θα αποφύγουμε κάποιες εξίσου καλές ομάδες στην επόμενη φάση.

Με την Μπαρτσελόνα για παράδειγμα μπορούμε να πέσουμε μαζί στον επόμενο γύρο, ανεξάρτητα αν θα είμαστε εμείς ή αυτοί η δεύτερη καλύτερη ομάδα στους ομίλους» επισημαίνει ο Πίνι Γκέρσον, που αναγκαστικά θα βάλει απόψε στη 12άδα τον Βρίμπισα Στεφάνοφ (υπέγραψε χθες μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλώνοντας ότι «ο Ολυμπιακός

Ο «ΣΟΦΟ»

Απολογήθηκε ενώπιον της τριμελούς επιτροπής της ΚΑΕ και παραδέχθηκε τα λάθη του, αλλά δεν έκρυψε και την πικρία του για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του

τού έδωσε ζωή»)

«Πώς να μην τον βάλω, αφού δεν συμπληρώνουμε δωδεκάδα;» λέει γελώντας και συνεχίζει: «Στην προπόνηση φαίνεται ότι χρειάζεται δουλειά στη φυσική κατάσταση, αφού έχει αρκετό καιρό να παίξει, είναι όμως σε μια θέση εγκεφαλική, που μπορεί να παίξει με το μυαλό. Είναι έξυπνος και πιστεύω ότι μπορεί να καλύψει πιο εύκολα το χαμένο έδαφος. Αν μας δοθεί η ευκαιρία, πιστεύω ότι θα παίξει κάποια λεπτά με τους Τούρκους» κατέληξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος μίλησε και για την περίπτωση του «Σόφο» που φυσικά θα είναι απών απόψε.

«Ήταν μια κατάσταση που έπρεπε να ξεκαθαρίσει για το καλό όλων. Δεν θέλω να είμαι άδικος και όλοι οι παίκτες ξέρουν ότι αν είναι καλοί και το αξίζουν, θα παίζουν.

Θέλω πάντα να παίζουν οι καλύτεροι και αυτό προσπαθώ. Ο καθένας καταλαβαίνει ποιο είναι το συμφέρον του και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε ο «Πίνχας», που ζήτησε σοβαρότητα για 40 λεπτά από τους παίκτες του κόντρα στην Εφές Πίλσεν, μια ομάδα που μετρά 7/7 νίκες με τον Ολυμπιακό στα τελευταία παιχνίδια και έχει, γενικώς, από την καλύτερη παράδοση ξένων ομάδων όταν αγωνίζονται επί ελληνικού εδάφους.