ΣΟΚ προκαλούν το τετραπλό έγκλημα στη Βόρεια Ιταλία, πριν από τα Χριστούγεννα, και οι λεπτομέρειες που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας. Όπως όλα δείχνουν, δράστες είναι ο Ολίντο Ρομάνο και η σύζυγός του Ρόζα Μπάτσι, γείτονες των θυμάτων, οι οποίοι δεν ανέχονταν τη φασαρία που έκανε η οικογένεια Καστάνια ύστερα από την απόκτηση του τελευταίου μέλους της, του δύο ετών γιου της. Νεκροί είναι η 30χρονη μητέρα Ραφαέλα, ο γιος της, η μητέρα της, αλλά και μια γειτόνισσα, η Βαλέρια Τσερουμπίνι.

Αρχικά ο Ρομάνο και η γυναίκα του είχαν εμφανιστεί στην τηλεόραση και εξέφραζαν τη θλίψη τους γι΄ αυτό που συνέβη στην πολυκατοικία τους στις 11 Δεκεμβρίου. Ωστόσο τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τούς αποκάλυψαν και οι δύο ομολόγησαν τα αποτρόπαια εγκλήματα λέγοντας πως τα πραγματοποίησαν γιατί είχαν εκνευριστεί με τη φασαρία που έκαναν οι γείτονες. «Δεν μπορούσαμε να τους ανεχτούμε άλλο», δήλωσε η μεσήλικη γυναίκα που ομολόγησε πως σκότωσε το δίχρονο αγόρι με μαχαίρι. «Φώναζε συνέχεια», είπε.

Όπως είπαν οι κατηγορούμενοι, εκείνη την ημέρα χτύπησαν το κουδούνι των γειτόνων, οπλισμένοι με γάντια και μαχαίρια. Άνοιξε η Καστάνια, η οποία δέχτηκε συνολικά 12 μαχαιριές από τον Ρομάνο. Σειρά είχε η μητέρα της και έπειτα ο μικρός Γιούσεφ. Το ζευγάρι έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα, όμως εκεί τα σχέδιά του χάλασαν. Εμφανίστηκε η Τσερουμπίνι, την οποία σκότωσαν επίσης. Ο άντρας της που έτρεξε, βγήκε τραυματισμένος αλλά σώος από το πεδίο της σφαγής και μίλησε.

Ίχνη από το αίμα του ανακαλύφθηκαν στο αυτοκίνητο του Ρομάνο.