Επιδημία φαγώματος προπονητών έπεσε μαζί με την επιδημία γρίπης. Μετά τον Γιώργο Παράσχο, χθες έχασαν τη δουλειά τους άλλοι δύο τεχνικοί: ο Ινάσιο του Ιωνικού και ο Αναστόπουλος του ΠΑΣ Γιάννινα. Είχαν προηγηθεί οι Τσιώλης, Ντουμιτρέσκου, Σόλιντ, Κωφίδης και καμιά δεκαριά άλλοι.

Απορίας άξιον είναι πώς γίνεται σε μια ομάδα να φταίνε μόνο οι προπονητές και να μη φταίνε οι παίκτες ή οι παράγοντες.

Ειδικά οι ιδιοκτήτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διαπράξει ποδοσφαιρικά εγκλήματα, όχι μόνο συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους, αλλά αρνούνται να κάνουν αυτοκριτική, με αποτέλεσμα οι ομάδες τους να βουλιάζουν, διότι οι ίδιοι ευθύνονται για τις επιλογές τους.

Εύκολος στόχος, λοιπόν, οι προπονητές. Εάν κάνουν καλά τη δουλειά τους, κλέβουν τη δόξα από τους προέδρους.

Εάν κάτι δεν πάει καλά, οι ίδιοι πρόεδροισυνεπικουρούμενοι από στρατιές αυλικών- τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι, για να καλύψουν τα δικά τους λάθη.

Κατά πάγια πρακτική ποτέ δεν φταίει ο αφέντης! Τι κι αν αγόρασε σαπάκια, φουκαράδες, ξέμπαρκους, ξεζουμισμένους, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη κανενός.

Όλον αυτόν το συρφετό τον παραδίδει στον προπονητή και του λέει «κόψε το λαιμό σου, θέλω νίκες, θριάμβους, τρόπαια».

Προτού παραδώσει τον μπόγο με τα τσουβάλια, έχει φροντίσει να διαφημίσει το προϊόν μέσω των υποτακτικών που αναφέραμε πάρα πάνω. Έτσι εάν σπάσει ο διάολος το πόδι του και κάτι πάει καλά, το καρπώνεται «ο ηγέτης που ξόδεψε εκατομμύρια και έφερε αστέρια». Σε αντίθετη περίπτωση βλέπετε ποιος πληρώνει τη νύφη.