H Σκοτεινή Πύλη άνοιξε, δαίμονες εισβάλλουν στη χώρα και χιλιάδες gamers κάνουν ουρές μπροστά στα καταστήματα για να αγοράσουν το Τhe Βurning Crusade, πρώτο expansion του World of Warcraft, του πιο δημοφιλούς online παιχνιδιού που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Οι αναρρωτικές και άλλες άδειες έχουν εκτιναχθεί άνευ (για τους πολλούς) λόγου, τα σχολεία είναι μισο-άδεια από τις κοπάνες και οι συνδέσεις στο Ιnternet «αναστενάζουν», προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο φόρτο.

Η online φρενίτιδα έχει χτυπήσει και την Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα καταστήματα πληροφορικής και πολυμέσων, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών αλυσίδων άνοιξαν χθες τις πόρτες τους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ώστε να δώσουν το πολύτιμο expansion στους gamers που το είχαν προπαραγγείλει ακόμα και μήνες πριν. Εταιρείες όπως η Πλαίσιο, η Μultirama και η Παπασωτηρίου έκαναν ειδικά event, δίνοντας πλούσια δώρα, όπως παιχνίδια, ποντίκια και πληκτρολόγια σε όσους πήγαν εκεί για να αποκτήσουν το Βurning Crusade. Παράλληλα, το Σάββατο το μεσημέρι «στόλοι» από courier όργωναν την Αθήνα για να παραδώσουν το πολύτιμο υλικό σε όσους ήθελαν να το αποκτήσουν πριν από καιρό.

Όπως αναφέρουν στελέχη εταιρειών πληροφορικής, πρόκειται για την πιο έντονη ζήτηση σε παιχνίδι από… καταβολής κλάδου. Πάνω από

Τip

Γ ια να απολαύσετε χωρίς προβλήματα τους κόσμους του Βurning Crusade χρειάζεται ιντερνετική σύνδεση ΑDSL.

10 εκατομμύρια παίκτες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν «κολλήσει» στον κόσμο του Αzeroth (όπως ονομάζεται η ήπειρος στην οποία διαδραματίζεται το World of Warcraft) «γράφοντας οκτάωρα» στην οθόνη του υπολογιστή.

Η τρομακτική επιτυχία του WoW (όπως το αποκαλούν οι φίλοι του) δείχνει τη γενικότερη αλλαγή που έχει συντελεστεί στον κόσμο του gaming. Η σύνδεση με το Ιnternet και οι multiplayer εμπειρίες θεωρούνται πλέον δεδομένο «αξεσουάρ» για κάθε παιχνίδι που θέλει να κάνει επιτυχία. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σύντομα αναμένεται και ο πρώτος «επίσημος» διάδοχος του World of Warcraft, το Warhammer Αge of Reckoning (για τους φίλους και WΑR). Βασισμένο στο ομώνυμο παιχνίδι με μινιατούρες, το παιχνίδι ρόλων, αλλά και μια σειρά από παιχνίδια για υπολογιστές, φιλοδοξεί να εκθρονίσει τον «βασιλιά».

Παράλληλα, σχέδια έχουν ανακοινωθεί για massive multiplayer παιχνίδια βασισμένα στον κόσμο του Κόναν αλλά και του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Τρανή απόδειξη ότι η online φρενίτιδα όχι μόνο δεν έχει κορυφωθεί αλλά στην πραγματικότητα τώρα αρχίζει, είναι και το γεγονός πως δεν αποκλείεται σύντομα οι κονσόλες νέας γενιάς και- γιατί όχι;- τα κινητά τηλέφωνα να «μπουν στο παιχνίδι».