ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία μπαίνει η δημιουργία του νέου μεγάλου σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων στην περιοχή του Ελαιώνα, μετά την αναμενόμενη υπογραφή- ίσως και εντός της εβδομάδος- του σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό.

Με το Προεδρικό Διάταγμα θα παραχωρηθεί η ταράτσα του αμαξοστασίου του Μετρό που θα λειτουργήσει στον Ελαιώνα για τη δημιουργία του νέου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων. Εκεί πρόκειται να μεταφερθούν τα 32 ΚΤΕΛ του Κηφισού και τα 11 ΚΤΕΛ της οδού Λιοσίων.

Το κόστος της επένδυσης για τη δημιουργία του σταθμού αναμένεται να ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη η σχετική μελέτη έχει υποβληθεί για έγκριση στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ενδιαφέρον για την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού έχουν εκδηλώσει τρεις μεγάλοι επενδυτικοί- κατασκευαστικοί όμιλοι, οι οποίοι προτείνουν ως λύση τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο σταθμός θα λειτουργήσει σε χώρο που θα περιλαμβάνει και πράσινο, συνολικής έκτασης 45 στρεμμάτων. Συγκεκριμένα, ο νέος σταθμός και το ξενοδοχείο που θα τον συνοδεύει θα κατασκευαστούν σε έκταση 22 στρεμμάτων, ενώ τα καταστήματα που προορίζονται για εμπορικές χρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ και τράπεζες, θα κατασκευαστούν σε χώρο 23 στρεμμάτων. Το έργο του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 17 μήνες από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά 35.000 επιβάτες.

Στα βασικά πλεονεκτήματα του νέου σταθμού περιλαμβάνεται η απευθείας σύνδεσή του με τον σταθμό «Ελαιώνας» του Μετρό, ο οποίος θα λειτουργήσει εντός του έτους (εντάσσεται στη γραμμή Μοναστηράκι- Αιγάλεω).

Τα ΚΤΕΛ Κρήτης

Στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο υπουργείο Μεταφορών, μεταφέρεται αύριο η… μάχη των ΚΤΕΛ Κρήτης. Εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου και Χανίων- Ρεθύμνου, παρουσία βουλευτών της Κρήτης, αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αφορά την εκμετάλλευση της γραμμής Χανιά- Ρέθυμνο- Ηράκλειο.