Η ΖΩΗ στη Γη δεν αποκλείεται να είχε ήδη... ανακοινώσει την άφιξή της πριν από δισεκατομμύρια χρόνια με ένα σφύριγμα και ένα υπόκωφο ήχο, σύμφωνα με επιστήμονες που μελετούν το Σύμπαν. Πειράματα από διεθνή ομάδα ερευνητών υποστηρίζουν την αμφιλεγόμενη θεωρία ότι η ζωή εμφανίστηκε στη Γη όταν έφτασαν πρωτόγονοι οργανισμοί πάνω σε έναν μετεωρίτη που είχε αποσπαστεί από τον Άρη ύστερα από γιγάντια έκρηξη.

Η θεωρία υποθέτει ότι εκείνη η μορφή ζωής είχε ήδη βρει πρόσφορο έδαφος στον Κόκκινο Πλανήτη, καθώς έπεφτε η θερμοκρασία του και γινόταν περισσότερο φιλόξενος πριν από μερικά δισεκατομμύρια χρόνια. Εκείνη την εποχή, η επιφάνεια του πλανήτη βομβαρδιζόταν συνεχώς από θραύσματα από τη ζώνη των αστεροειδών. Έτσι αποσπώνταν κομμάτια του που με μικρόβια πάνω τους ταξίδευαν στο Διάστημα και η βαρύτητα του Ηλίου τα οδηγούσε προς τη Γη.

Μικροοργανισμοί
Επιστημονική ομάδα υπό τον Τσαρλς Κόκελ του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Βρετανίας συγκέντρωσε αποικίες μικροοργανισμών και έκανε πειράματα. Υπέβαλε τα μικρόβια σε προσομοίωση των ακραίων συνθηκών που πιστεύεται ότι επικρατούν στην επιφάνεια του Άρη, προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών. Οι κραδασμοί ήταν αντίστοιχοι με εκείνους που είχαν προκαλέσει οι μετεωρίτες από τον Άρη που έχουν βρεθεί στη Γη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν προς έκπληξή τους ότι τα σπόρια λειχηνών και βακτηρίων επιβίωσαν όλα, ακόμη και σε κατακλυσμιαίες συνθήκες σύγκρουσης ισχύος 45 δισ. πασκάλ. Τα κυανοβακτήρια επιβίωσαν σε κραδασμούς μέχρι και 10 δισ.

πασκάλ. Αυτά τα ευρήματα, γράφει η εφημερίδα «Γκάρντιαν», επιβεβαιώνουν τη θεωρία της λιθοπανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία η ζωή είναι πιθανό να μεταφέρθηκε από τον έναν πλανήτη στον άλλον με μετεωρίτες που προέρχονταν από την επιφάνειά τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από