Α πίστευτα πράγματα έξω από το Χολίδειο χθες το απόγευμα όπου πυροβολήθηκε στο πόδι ο παλαιστής της ελευθέρας Ρολάν Μακρίδης και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό!

Ερωτήματα προκαλεί το περιστατικό αφού ο παλαιστής στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς στο νοσοκομείο είπε ότι δεν γνωρίζει τον δράστη, αλλά τον ακολούθησε έξω από το κλειστό γυμναστήριο όταν ο τελευταίος τού ζήτησε να του πει κάτι: «Είναι ένα περιστατικό που δεν έχει να κάνει με την οικογένεια της πάλης, αλλά που δεν παύει να μας λυπεί ως ανθρώπους. Προφανώς υπήρχαν κάποιες διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων χωρίς να είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα. Είναι δουλειά της αστυνομίας να προχωρήσει την έρευνα σχετικά με την υπόθεση», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΦ Πάλης, Αλέξανδρος Νίτσιος, που βρισκόταν στο στάδιο την ώρα του περιστατικού.

Ο παλαιστής του Ηρακλή Περιστερίου βρισκόταν στο κλειστό του Μενιδίου για να παρακολουθήσει τους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος ελευθέρας στους οποίους συμμετείχε ο αδελφός του.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός διαιτητή των αγώνων, ο δράστης, που έχει διαφύγει, μπήκε στο κλειστό γυμναστήριο, βρήκε τον Ρολάν Μακρίδη και του ζήτησε να τον ακολουθήσει έξω προκειμένου να του μιλήσει, αλλά μόλις βγήκαν από την πόρτα τον πυροβόλησε στο πόδι!

Ευτυχώς υπήρχε ασθενοφόρο για τους αγώνες και ο αθλητής διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η βολή προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα μέσης κνήμης στο αριστερό πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής διεξήγαγε ανακρίσεις και ελέγχους, πήρε κατάθεση και από τον παλαιστή και σήμερα θα συνεχίσει τις ανακρίσεις, ενδεχομένως και στο συγγενικό περιβάλλον του παλαιστή αλλά και σε ανθρώπους της πάλης.

Ο Ρολάν Μακρίδης είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, οπότε δεν αγωνιζόταν χθες. Είναι πατέρας δύο παιδιών και για βιοποριστικούς λόγους δούλευε τον τελευταίο καιρό σε οικοδομές και αποθήκες.

●●●Ο Κώστας Θάνος, από τους μεγαλύτερους σύγχρονους παλαιστές της Ελλάδας, από το Σάββατο είναι και πάλι (ύστερα από τρία χρόνια απουσίας) στην ενεργό δράση λαμβάνοντας μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής ΕΣΠ Αττικής και Νήσων.

Πήρε μάλιστα άνετα τη δεύτερη θέση στα 120 κιλά και εξασφάλισε την πρόκρισή του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει 27-28 Ιανουαρίου.