Αντίσταση μέχρι το τελευταίο λεπτό συνάντησε ο Άρης με αντίπαλο τον μαχητικό Απόλλωνα Πάτρας. Οι «κίτρινοι» νίκησαν με 73-67 παρά το κακό ποσοστό τους στις ελεύθερες βολές (9/27) και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με μόλις δύο ήττες στο παθητικό τους.

Είναι ο καλύτερος πρώτος γύρος που κάνει ο Άρης στα τελευταία 17 χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος που έβαλε στην τροπαιοθήκη του τη σεζόν 1990-91.

Τις σεζόν 1992-93 και 1998-99 οι «κίτρινοι» τέλειωσαν τον πρώτο γύρο με τρεις ήττες. «Κανείς δεν περίμενε αυτόν τον απολογισμό, αν κι εγώ ως προπονητής θα ήθελα να μείνουμε αήττητοι. Στον δεύτερο γύρο θα προσπαθήσουμε για καλύτερη επίδοση», τόνισε ο Αντρέα Ματζόν, που οδηγεί την ομάδα του σε σεζόν πρωταθλητισμού.

Διαφορετικούς στόχους έχει ο Απόλλωνας, που χάρη στην εξαιρετική άμυνά του διατήρησε τον προβάδισμα μέχρι το 21΄ (3938).

Ο Άρης αντιμετώπισε άμυνα ζώνης για περισσότερο από ένα ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας.

Ο Ματζόν, μάλιστα, ρίσκαρε, τελειώνοντας το παιχνίδι χωρίς τον Άλεξ Σκέιλς στη σύνθεση «με στόχο να αισθανθούν την εμπιστοσύνη μας παίκτες όπως ο Σεραπίνας και ο Ηλιάδης που δεν είχαν καλή απόδοση στα τελευταία παιχνίδια».

Ο Ιταλός τεχνικός συμπλήρωσε: «Σε κάποια παιχνίδια πρέπει απλά να παίρνουμε τη νίκη. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε τόσες αλλαγές στη σύνθεσή μας και ειδικά στη θέση του πόιντ γκαρντ».

Ο Ίβιτσα Μπούριτς είπε: «Παίξαμε καλά με αντίπαλο που είχε απόδοση κατά 40% κάτω από τον μέσο όρο του, αφού προερχόταν από δύσκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και ταξίδι». Δύο λεπτά πριν από το τζάμπολ ολοκληρώθηκε στο «Παλέ» το πρώτο σεμινάριο του Γιάννη Ιωαννίδη στην εφηβική ομάδα του Άρη.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Αν και είναι από τις πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο πολλοί παίκτες στην ανδρική ομάδα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής», δήλωσε ο «ξανθός».