Αντεπίθεση για άνοδο


Ηαναβολή του αγώνα στην Τρίπολη μεταξύ του Αστέρα και του Πανσερραϊκού σημάδεψε την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής. Στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά ασφαλείας παρέμεινε ο Λεβαδειακός παρά την ισοπαλία που έφερε στο γήπεδό του με τον Θρασύβουλο, όμως ενδέχεται να μειωθεί η απόσταση αν σήμερα στο παιχνίδι Καλλιθέα- Καστοριά (5 μ.μ.ΕΤ3),

μία από τις δύο ομάδες φτάσει στη νίκη. Κερδισμένο από τη χθεσινή αγωνιστική ήταν το Χαϊδάρι που νίκησε 3-1 τη Νίκη Βόλου και «έπιασε» στη δεύτερη θέση τον Ηλυσιακό που γνώρισε την ήττα στην έδρα του με 2-1 από τον Εθνικό. Ένταση επικράτησε στην Καλαμάτα, όπου η τοπική ομάδα νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα που για περισσότερο από μία ώρα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντεκάμπς. Σε περιπέτειες μπήκε η Προοδευτική καθώς δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μεσσηνιακού με τον οποίο αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1, ενώ σπουδαία νίκη στην έδρα του πήρε ο Εθνικός Αστέρας με 1-0 επί του Αγροτικού Αστέρα. Τέλος, το Σάββατο ο Πανθρακικός επικράτησε 2-0 της Βέροιας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 0-0


Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, καθώς χθες αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην έδρα του με τον Θρασύβουλο. Η ομάδα της Βοιωτίας μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, όμως οι παίκτες ήταν άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια. Η καλύτερη στιγμή για τον Λεβαδειακό ήταν στο 34΄ όταν σε σουτ του Χρυσάφη η μπάλα χτύπησε στη ρίζα της κάθετης δοκού της εστίας του Κωστάκη και κατέληξε άουτ. Ο Θρασύβουλος έπαιξε με καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 1-2


Διαφήμιση του ποδοσφαίρου χθες στο γήπεδο του Ζωγράφου, όπου ο Εθνικός καλύτερος επιβλήθηκε δίκαια 2-1 του Ηλυσιακού και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι από την αρχή του αγώνα επέβαλαν τον ρυθμό τους, είχαν ευκαιρίες ενώ ο Ηλυσιακός έδειξε να επηρεάζεται από την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Κάμπα. Πάντως οι γηπεδούχοι στο τελευταίο ημίωρο βγήκαν μπροστά, ισοφάρισαν, αλλά ο Ναλιτζής στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε το 1-2, ενώ στις καθυστερήσεις είχε κεφαλιά στο δοκάρι της εστίας του Ηλυσιακού.

ΧΑΪΔΑΡΙ – ΝΙΚΗ Β. 3-1


Ο νεαρός Κυβελίδης ήταν ο παίκτης που με την παρουσία του και την εκτελεστική του ικανότητα οδήγησε το Χαϊδάρι στη νίκη με 3-1 επί της Νίκης Βόλου. Ο νεαρός παίκτης που μπήκε στο παιχνίδι μόλις στο 8΄ σε αντικατάσταση του Σαγανά που τραυματίστηκε, αναδείχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους της ομάδας του, καθώς πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της ομάδας του Βόλου. Η Νίκη κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να προηγηθεί στο σκορ, όμως στη συνέχεια δεν άντεξε στην πίεση του Χαϊδαρίου που έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0


Επεισοδιακό ματς έγινε στην Καλαμάτα, όπου η τοπική ομάδα επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων προς τον διαιτητή Γιαννόπουλο για τις αποφάσεις του. Συγκεκριμένα στο 38΄ ο Αθηναίος διαιτητής απέβαλε τον Ντεκάμπς, θεωρώντας ότι είναι τελευταίος παίκτης στην ανατροπή του Καούνου, δίνοντας παράλληλα πέναλτι, αλλά τελικά αναίρεσε την απόφασή του δίνοντας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα της Καλαμάτας στάθηκε καλύτερα και εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή για να φτάσει στη νίκη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤ. – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. 1-0


Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Εθνικός Αστέρας πέτυχε γκολ με τον Μπενίσκο και πήρε μία σημαντική νίκη με 1-0 επί του Αγροτικού Αστέρα, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, στο 8΄ με τον Μπενίσκο οι γηπεδούχοι και στο 59΄ οι φιλοξενούμενοι με τον Παπαδόπουλο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 2-0


«Μαγική» εικόνα στην Κομοτηνή, όπου ο Πανθρακικός χωρίς να είναι καλύτερος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βέροιας με αυτογκόλ του Πιπίνη και γκολ στις καθυστερήσεις από τον Σουάνη. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 20΄ για το γκολ που πέτυχε ο Μπικόφσκι και ακυρώθηκε ως οφ-σάϊντ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 1-1


Κακό παιχνίδι στη Νίκαια, όπου στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μεσσηνιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Βελώνη και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην κατηγορία. Παράλληλα έβαλε την Προοδευτική σε περιπέτειες καθώς βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πάντως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για το γκολ του Μεσσηνιακού, υποστηρίζοντας πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ-σάϊντ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)


Β 9 ΕΘΝΙΚΗ


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


(20-22/1/2007) Ηλυσιακός-Προοδευτική Μεσσηνιακός-Εθνικός Αστ.

Εθνικός Α.Ο. Μάνης-Καλλιθέα Αγροτικός Αστ.-Λεβαδειακός Καστοριά-Χαϊδάρι Θρασύβουλος-Αστέρας Τρίπολης Νίκη Β.-Καλαμάτα Πανσερραϊκός-Πανθρακικός Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ