«ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ»

Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στην ΑΕΚ. Έτσι και χθες, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με τον ΟΦΗ, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης φώναξαν το γνωστό πλέον σύνθημα: «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Την ίδια στιγμή, ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εξέδρα των επισήμων είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Τόνι Σαβέβσκι.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΝΤΕΜΗ- ΒΑΤΣΙΝΑ

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, αρκετή ώρα πριν αρχίσει το χθεσινό παιχνίδι, συζητούσε με τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Φανούρη Βατσινά, το περιεχόμενο της συζήτησης παρέμεινε άγνωστο αλλά αυτή πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Οι Βλάνταν Ίβιτς, Μάρτιν Παουτάσο και Αντρίγια Ντελίμπασιτς έμειναν εκτός αποστολής από τον χθεσινό αγώνα. Και αν για τον τελευταίο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, αφού φαίνεται ότι ο Φερέρ δεν τον υπολογίζει ιδιαίτερα πλέον, για τους άλλους δύο μάλλον αποτελεί έκπληξη το γεγονός.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Τα μέλη της Θύρας 7 χειροκρότησαν θερμά όταν ακούστηκαν τα ονόματα από τα μεγάφωνα των Βασίλη Τοροσίδη και Τάκη Λεμονή χθες στο Καραϊσκάκη. Η παρουσίαση του Τάκη Λεμονή θα γίνει σήμερα (12.00) από τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Δύο κατάσκοποι της Γιουβέντους βρέθηκαν χθες στο Καραϊσκάκη και κράτησαν σημειώσεις για τον Νέρι Καστίγιο. Οι Ιταλοί παρακολούθησαν τον αγώνα και τσεκάρισαν τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών νεαρής ηλικίας, προκειμένου να δοκιμαστούν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» θέλει καλούς και φθηνούς παίκτες. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι του αριστερού μεσοεπιθετικού Βάσκο σε Μοράις της Βάσκο ντε Γκάμα, του σέντερ φορ Νταγκομπέρτο της Ατλέτικο Παραναένσε, του μέσου της Λεοζίνιο της Ρεσίφε και του επιθετικού Φαμπιάνο της Φλαμένγκο. Ο τελευταίος έχει το υψηλότερο κασέ.

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ

Ο Νίκος Αλέφαντος πήγε χθες στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Όταν έγινε αντιληπτός κατά την είσοδο του στο γήπεδο αποθεώθηκε από περίπου 10 οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

Για πρώτη φορά χθες στο Καραϊσκάκη έκαναν την εμφάνισή τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού. Ήταν ανάμεσα στους φιλάθλους κι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΣΙΚΟΦ

Η μεταγραφή του Βάντσε Σίκοφ αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα. Ο Σκοπιανός στόπερ θα ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» και θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Μέχρι τέλος της εβδομάδας πρόκειται να γίνει συνάντηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Λούβαρη με τον δικηγόρο του Σόλιντ, Ζαν Μαρί Τιπόν. Ο Ολυμπιακός θέλει να αποφύγει τα δικαστήρια, ωστόσο ο Σόλιντ φαίνεται ανυποχώρητος.

ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΙ

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χθες την ευκαιρία να τσεκάρουν δύο παίκτες του Πανιώνιου, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα για μεταγραφή το καλοκαίρι. Πρόκειται για τον αριστερό μπακχαφ Νίκο Σπυρόπουλο και τον αμυντικό μέσο Γρηγόρη Μάκο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της πιο σημαντικής μεταγραφής στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου βρίσκεται η Ανόρθωση. Οι «κυανόλευκοι» συμφώνησαν με τον Μάριο Ζαρντέλ και ο Βραζιλιάνος αναμένεται σήμερα στην Κύπρο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Το συμβόλαιο του παίκτη θα έχει διάρκεια πέντε μήνες και προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

«ΦΙΛΙΚΟ»

Μόνο φιλικό δεν ήταν το παιχνίδι Ουτρέχτη-Σάλκε. Οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν στο κέντρο της Ουτρέχτης προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Η αστυνομία συνέλαβε 16 οπαδούς της Ουτρέχτης, ενώ σε έναν ακόμα οπαδό της ολλανδικής ομάδας προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από σκύλο της αστυνομίας.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ

Οι Γάλλοι επιμένουν πως ο Φάμπιο Καναβάρο δεν άξιζε τη «Χρυσή Μπάλα». Την σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας Ρεϊμόν Ντομενέκ ο οποίος υποστήριξε πως ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης θα έπρεπε να απονεμηθεί στον Μπουφόν ή στον Ανρί. «Ο Καναβάρο είναι καλός παίκτης αλλά δεν άξιζε τη “Χρυσή Μπάλα”. Έπαιξε εναντίον της Λυών δύο εβδομάδες πριν από την απονομή του βραβείου και ήταν σκέτη καταστροφή».

Ο ΡΑΟΥΛ

Στη Λίβερπουλ είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Ραούλ, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ας». Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι στενές σχέσεις του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης με τον προπονητή της Λίβερπουλ Ράφα Μπενίτεθ από την εποχή που ο τελευταίος εργαζόταν στις ακαδημίες της «Βασίλισσας» ίσως αποτελέσουν τον καταλύτη για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση. Ο Ραούλ ωστόσο εμφανίζεται με διαφορετική άποψη: «Κάθε φορά που δεν πηγαίνει καλά η ομάδα βγαίνουν στην επικαιρότητα τέτοια σενάρια. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και στόχος μου είναι να ολοκληρώσω την καριέρα μου στη Ρεάλ», ήταν η δήλωσή του.