Τη χαρά της μητρότητας ζει το πρώτο παιδί του σωλήνα, η Λουίζ Μπράουν, καθώς γέννησε το δικό της παιδί, ένα αγοράκι που ακούει στο όνομα Κάμερον.


Ηγέννηση της Λουίζ Μπράουν τον Ιούλιο του 1978 προκάλεσε το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου, καθώς αποτέλεσε το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης. Η Λουίζ που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο του Όλντχαμ στην Αγγλία υπήρξε προϊόν 12χρονης έρευνας της βρετανικής ιατρικής ομάδας των Ρόμπερτ Έντγουαρντς και Πάτρικ Σεπτόου. Οι δύο ερευνητές ήταν οι πρώτοι που πραγματοποίησαν επιτυχώς τεχνητή γονιμοποίηση, αφού μπόρεσαν να αποσπάσουν ένα ωάριο, να το γονιμοποιήσουν και στη συνέχεια να εμφυτεύσουν το έμβρυο στη μητέρα.

Σε ηλικία 5 ετών η Λουίζ έμαθε από τους γονείς της τον τρόπο με τον οποίο τη συνέλαβαν. «Τα είχαν όλα μαγνητοσκοπημένα και μου τα έδειξαν στο βίντεο.

Ήταν λίγο πριν πάω για πρώτη φορά στο σχολείο». Παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε και αποτελεί ακόμα πόλο έλξης για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ίδια προσπαθούσε πάντοτε να κρατάει τη ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν νιώθω πιο ιδιαίτερη από τους υπόλοιπους» δήλωνε πριν από τρία χρόνια στην «Κυριακάτικη Ιντεπέντεντ». «Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση της Λουίζ, οι γονείς της απέκτησαν και ένα δεύτερο κοριτσάκι με την ίδια πάλι μέθοδο. Η Νάταλι ήταν ήδη το 40ό παιδί του σωλήνα και μάλιστα είναι και το πρώτο από αυτά τα παιδιά που απέκτησε δικό της, καθώς γέννησε τον Μάιο του 1999 τη μικρή Κέισι.

Το 2004 η Λουίζ παντρεύτηκε τον Γουέσλεϋ Μούλιντερ και εξέφρασε αμέσως την επιθυμία της να αποκτήσει παιδιά. Φοβόταν όμως ότι ίσως να δυσκολευόταν λόγω του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο είχε η ίδια συλληφθεί αλλά και λόγω κληρονομικότητας. Παρ΄ όλα αυτά, και σε αντίθεση με τους γονείς της, η Λουίζ κατάφερε να συλλάβει με φυσικές μεθόδους. Η είδηση της εγκυμοσύνης χαροποίησε ιδιαίτερα το ζευγάρι. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε γονείς» δήλωσε ο 37χρονος Γουέσλεϋ Μούλιντερ όταν πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη της συζύγου του. «Πιστεύω ότι η Λουίζ θα είναι μια καταπληκτική μητέρα». Έτσι, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα γέννησε τον γιο της Κάμερον. «Η Λουίζ και ο Γουέσλεϋ πετούν στα σύννεφα» λέει ένας φίλος τους. «Ήταν αυτό που πάντα ονειρεύονταν». Από τη γέννηση της Λουίζ και μετά εκατομμύρια παιδιά έχουν έρθει στον κόσμο με τη βοήθεια της τεχνητής γονιμοποίησης. Η επιτυχία για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών που χρησιμοποιούν τα δικά τους ωάρια φτάνει μέχρι και το 30%.