ΠΟΔOΣΦΑΙΡΟ


Άν εξαιρέσει κανείς το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ, από τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας απουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σήμερα Παγκρήτιο Στάδιο: ΕργοτέληςSΚΟDΑ Ξάνθη (4.45 μ.μ.Supersport),

Γήπεδο «Στ. Μαυροθαλασσίτης»: Αιγάλεω- Καλαμαριά (7 μ.μ.- ΝΕΤ).

Αύριο

Γήπεδο Περιστερίου: Ατρόμητος- Λάρισα (3 μ.μ.)

Γήπεδο Κέρκυρας: ΚέρκυραΆρης (3 μ.μ.)

Ολυμπιακό Στάδιο: ΑΕΚ- ΟΦΗ (4.45 μ.μ.- Supersport)

Καυταντζόγλειο Στάδιο: Ηρακλής- ΠΑΟΚ (4.45 μ.μ.Supersport)



Γήπεδο Νεάπολης: ΙωνικόςΠαναθηναϊκός (7 μ.μ.Supersport)



Γήπεδο Καραϊσκάκη: Ολυμπιακός- Πανιώνιος (7 μ.μ.- ΝΕΤ)

Βαθμολογία Α΄ Εθνικής

(σε 16 αγώνες)

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ Το ντέρμπι Καλλιθέα- Καστοριά που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, ξεχωρίζει στη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής, του οποίου η αυλαία ανοίγει σήμερα με τη συνάντηση Πανθρακικός- Βέροια. Τα υπόλοιπα αυριανά παιχνίδια είναι: Προοδευτική- Μεσσηνιακός, Ηλυσιακός- Εθνικός, Εθνικός Αστέρας- Αγροτικός Αστέρας, Λεβαδειακός- Θρασύβουλος, Χαϊδάρι- Νίκη Β., ΚαλαμάταΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης- Πανσερραϊκός.

ΜΠΑΣΚΕΤ


Οπρωτοπόρος Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει την (δυνατή τελευταία) Ολύμπια, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Νέο Φάληρο τον ΠΑΟΚ. Παιχνίδια με ξεχωριστό ενδιαφέρον στην 13η αγωνιστική της Α1 θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Α.Ε. Λάρισας), στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονικός-Μαρούσι) αλλά και την Πάτρα (Ολυμπιάδα-Πανελλήνιος). Στα άλλα δύο ματς που συμπληρώνουν το πρόγραμμα, οι γηπεδούχοι Άρης και Πανιώνιος είναι φαβορί κόντρα σε Απόλλωνα Π. και Αιγάλεω αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα: Σήμερα: Κ.Γ. Νεάπολης (17.00): Μακεδονικός-Μαρούσι, ΟΑΚΑ (17.00-ΕΤ1): ΑΕΚ-Α.Ε. Λάρισας, Αλεξάνδρειο (17.00-ΣΠΟΡ+): Άρης-Απόλλων Πάτρας, Κ.Γ. Ελληνικού (19.00-Supersport 3): Πανιώνιος-Αιγάλεω.

Αύριο: Κ.Γ. Ολυμπιάδας (17.00): Ολυμπιάδα Πάτρας-Πανελλήνιος, ΕΑΚ Νεάπολης (17.00): Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (17.00-ΕΤ1): Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

ΣΤΙΒΟΣ


Γιορτή του κλασικού αθλητισμού αύριο Κυριακή στη Νέα Σμύρνη με τη διεξαγωγή που 51ου αγώνα δρόμου σε δημόσιο δρόμο στη μνήμη Κώστα Κοτζιά που έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των γ΄ αγώνων της σειράς του ελληνικού γκραν πρι «Γύροι Πόλεων» που οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Στον αγώνα, στον οποίο συνδιοργανωτές είναι Δήμος Νέα Σμύρνης, Πανιώνιος και Ε.Α. ΣΕΓΑΣ Πειραιά, η ώρα εκκίνησης είναι 08.30 και μετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα Ελλήνων δρομέων.

ΒΟΛΕΪ


Φαβορί για νίκη από τους πρωτοπόρους της Α1 είναι μόνο ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται απόψε στο Ρέντη (19.00) την αδύναμη Ορεστιάδα.

Επίσης απόψε ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής πραγματοποιούν επικίνδυνες εξόδους σε Αλεξανδρούπολη (19.00) και Κυψέλη (19.00) απέναντι σε Εθνικό και Πανελλήνιο, αντίστοιχα. ΠΑΟΚ και Λαμία θα αναμετρηθούν στις 18.00 (γηπ. ΠΑΟΚ).

Αύριο Κυριακή η ΑΕΚ φιλοξενεί στη Νέα Φιλαδέλφεια (20.00) το Παγκράτι, ενώ για μεθαύριο Δευτέρα απομένει η μάχη Ε.Α. Πατρών- Άρη (γηπ. ΕΑΠ, 20.00- ΕΤ3).

ΠΟΛΟ


Ο λυμπιακός και Εθνικός δίνουν αύριο κρίσιμα παιχνίδια για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο Ντουμπρόβνικ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ (18.15), ενώ ο Εθνικός υποδέχεται στον Πειραιά (11.45- Μega) την Παρτιζάν. Ο Πανιώνιος ταξίδεψε στην Ισπανία για το αυριανό ματς με την Μπαρτσελονέτα (13.30).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ


Μπορεί η εθνική χάντμπολ να παίζει σήμερα με την Εσθονία (16.00)

στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ, αλλά το μυαλό των παικτών είναι περισσότερο στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης στο ίδιο γήπεδο, με την Πορτογαλία, όπου θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό ποια από τις δύο ομάδες θα περάσει στα νοκ άουτ πλέι οφ για μια θέση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.