ΑΡΧΙΖΕΙ η αεροφωτογράφιση της χώρας για πρώτη φορά μετά το 1975 για λογαριασμό του Κτηματολογίου. Οι περιοχές που θα φωτογραφιστούν άμεσα είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Άρτα, τα Γρεβενά, η Εύβοια, η Ευρυτανία, η Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέρκυρα, η Κεφαλληνία, η Λευκάδα, η Μαγνησία, η Πρέβεζα, η Σάμος, τα Τρίκαλα, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα και η Χίος, ενώ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2008.

Μέσω των έγχρωμων ψηφιακών χαρτών ολόκληρης της χώρας θα είναι εφικτή η σύγκριση των στοιχείων που υποβάλλονται στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις.

Από το 2008

Σύμφωνα με πηγές του Κτηματολογίου πάντως, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αρχίσει μέσα στο 2007 η υποβολή δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τις περιοχές που θα κτηματογραφηθούν, καθώς πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής του τέλους των 35 ευρώ (για όσους ήδη έχουν κτηματογραφηθεί), να γίνουν οι διαγωνισμοί και να επιλεγούν οι ανάδοχοι για τη συνέχεια του προγράμματος, καθώς και να εκπαιδευτεί το προσωπικό που θα «τρέξει» τα νέα προγράμματα. Το πλέον αισιόδοξο σενάριο θέλει την υποβολή δηλώσεων από το 2008 και μετά.

Η αεροφωτογράφιση θα γίνει σε δύο πτητικές περιόδους, από τον Φεβρουάριο έως το Νοέμβριο, εξαιτίας των κλιματικών συνθηκών στην περιοχή τής Μεσογείου. Η σύμβαση που υπογράφεται σήμερα είναι η πρώτη από τις τέσσερις συμβάσεις που πρόκειται να υπογράψει η Κτηματογραφική Α.Ε., το αμέσως προσεχές διάστημα, για την παραγωγή ενιαίων εθνικών χαρτογραφικών υποβάθρων, που θα χρησιμοποιηθούν στα νέα προγράμματα κτηματογράφησης.