Το ξεκαθάρισμα των πινάκων διαιτητών και εποπτών μέσω των τεστ που θα γίνουν τον επόμενο μήνα, αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας με τη διοίκηση της ΕΠΟ παρουσία εκπροσώπων της ΚΕΔ. Παράλληλα, ζητήματα που αφορούν αλλαγή του θεσμικού πλαισίου (αλλαγή του τρόπου συγκρότησης της ΚΕΔ, βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των παρατηρητών) θα συμφωνηθούν μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να ισχύσουν από τη νέα περίοδο. Στη χθεσινή συνάντηση αποφασίσθηκε:

1. Οι επισημάνσεις της prozone να αποτελέσουν εργαλείο για την ΚΕΔ με στόχο την εκπαίδευση και αξιολόγηση των διαιτητών.

2. Τα τεστ του Φεβρουαρίου θα γίνουν με τα στάνταρ της ΟΥΕΦΑ. Και θα αποτελέσουν την απαρχή για την αναμόρφωση των πινάκων των εθνικών κατηγοριών, με ταυτόχρονη μείωση των διαιτητών και εποπτών σε κάθε κατηγορία.

3. Η ΕΠΟ θα προχωρήσει (σήμερα) στη συγκρότηση Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με αυτήν της Λίγκας θα προχωρήσει στην εκπόνηση των αλλαγών που θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν.

4. Ο ορισμός των διαιτητών όλων των πρωταθλημάτων θα ανακοινώνεται κάθε Τετάρτη.

5. Να γίνει προσπάθεια ορισμού σταθερών τριάδων, σύμφωνα με τα πρότυπα των διεθνών διοργανώσεων, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

6. Να γίνει προσπάθεια χρησιμοποίησης τέταρτων διαιτητών στους αγώνες της Α΄ Εθνικής από την κατηγορία των υπό προώθηση διαιτητών της Β΄ Εθνικής.

Στις αιτιάσεις της Λίγκας για αλλαγή του τρόπου συγκρότησης της ΚΕΔ, η απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση ήταν πως «τα μέλη που αποτελούν την Επιτροπή έχουν την αποδοχή ή στη χειρότερη περίπτωση την ανοχή σας».

Την επόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι της Λίγκας θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα.