«Παρών» στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού δήλωσαν οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» είναι έτοιμος και αναμένεται να επιστρέψει

ΙΩΣΕΙΣ

Οι Γεωργάτος, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ντομί έχουν προσβληθεί από ίωση και δεν προπονήθηκαν χθες. Οι δύο πρώτοι πάντως εκτός απροόπτου θα γυμναστούν κανονικά σήμερα

στην ενδεκάδα στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Τάκης Λεμονής θα περιμένει να δει τον Κύπριο φορ σε άλλες δύο προπονήσεις.

Η επιδημία ίωσης που έχει χτυπήσει τους «ερυθρολεύκους» είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον 47χρονο τεχνικό.

Ο Λεμονής καίγεται για τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου γιατί θεωρεί ότι μπορεί να γεμίσει την επίθεση και να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Κωνσταντίνου περιμένει πώς και πώς να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να μπει με το δεξί το νέο έτος. Το 2006 δεν ήταν ό,τι καλύτερο αγωνιστικά για τον 29χρονο επιθετικό. Ο Κωνσταντίνου είχε παίξει για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στο ματς με την Καλαμαριά (12 Νοεμβρίου 2006) και συνολικά μισή ώρα στις συναντήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ με Βαλένθια, Σαχτάρ. Στο Μεστάγια είχε υποστεί βαρύ διάστρεμμα και στο Καραϊσκάκη με την ουκρανική ομάδα που αγωνίστηκε αλλαγή στα τελευταία 15 λεπτά έπαθε υποτροπή. Οι Ντομί, Γεωργάτος, Πάντος, Πατσατζόγλου έχουν προσβληθεί από ίωση.

Ο Γάλλος μετά τη χθεσινή πρωινή προπόνηση εμφάνισε εικόνα κρυολογήματος και προτιμήθηκε να μη γυμναστεί το απόγευμα, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν έλαβε μέρος στην απογευματινή προπόνηση και ο Γεωργάτος.

Ο Πατσατζόγλου υποβλήθηκε σε εξέταση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και διαπιστώθηκε ότι έχει ιγμορίτιδα. Οι γιατροί τού συνέστησαν να παραμείνει ακόμα δύοτρεις ημέρες στο σπίτι του. Σε εξέταση υποβλήθηκε χθες και ο Πάντος που ταλαιπωρείται από ίωση και έχει καταρροή. Ο 30χρονος αμυντικός παρέμεινε κλινήρης. Οι Γεωργάτος, Πάντος εκτός σοβαρού απροόπτου θα γυμναστούν σήμερα κανονικά με την ομάδα. Ο Μπαμπαγκίντα μπήκε χθες σε φουλ ρυθμούς προπόνησης.

ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Στο μεταξύ ο μεσοεπιθετικός Γιαμίρ Χίκα δεν έπεισε στην πρώτη προπόνηση με την ομάδα των νέων ότι είναι ο… Μαραντόνα της Αλβανίας. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής έδειξε ότι έχει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος στο παιχνίδι του, αλλά δεν έπεισε ότι μπορεί να παίξει στην επαγγελματική ομάδα. Ο τεχνικός στις ακαδημίες Σίνισα Γκόγκιτς θα δει και σήμερα τον Χίκα στο εκπαιδευτικό δίτερμα. Το τεχνικό τιμ για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα θα πρέπει να τσεκάρει τον Αλβανό μεσοεπιθετικό σε φιλικό παιχνίδι με την πρώτη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πρόκειται σήμερα ή αύριο να κλείσει τη μεταγραφή του 21χρονου Σκοπιανού στόπερ Βάντσε Σίκοφ. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Λούβαρης αναμένεται να συναντηθεί έως στο τέλος της εβδομάδας με τον δικηγόρο του Σόλιντ για το θέμα της αποζημίωσης. Ο Βέλγος δικηγόρος Ζαν Μαρί Τιπόν έχει εξουσιοδότηση από τον πελάτη του να αρνηθεί το ήμισυ του ποσού (500.000 ευρώ) που έχει προτείνει ο Ολυμπιακός. Ο Νορβηγός τεχνικός επιθυμεί ένα εκατ. ευρώ βάσει της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιό του και σε περίπτωση που δεν γίνει νέα βελτιωμένη πρόταση από τον Ολυμπιακό, οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Δυναμό Κιέβου και Μαρσέιγ «φλερτάρουν» τους Βαντερλέι Λουξεμπούργκο και Ζε Ρομπέρτο, αντίστοιχα. Βραζιλιάνικα site αναφέρουν ότι η ουκρανική ομάδα θέλει να συνεργαστεί με τον Λουξεμπούργκο, ενώ γαλλική ιστοσελίδα γράφει ότι η Μαρσέιγ ενδιαφέρεται για τον Ζε Ρομπέρτο.

ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΣΤΙΓΙΟ

Εκπρόσωποι της Γιουβέντους θα βρεθούν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη για να κατασκοπεύσουν τον Νέρι Καστίγιο στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Οι Ιταλοί έχουν ζητήσει προσκλήσεις από τους «ερυθρολεύκους» και εκτός από τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό θα τσεκάρουν και άλλους ποδοσφαιριστές.

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν σε τρία γκρουπ. Το πρώτο με τους επιθετικούς θα γυμναστεί στις 12.00. Το δεύτερο θα αποτελείται από τους αμυντικούς (13. 30) και το τρίτο θα συγκροτούν οι μέσοι (15.00). Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Λεμονής θα δώσει συνέντευξη Τύπου.