ΕΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ σώθηκε από τη γυναίκα του, όταν ένας πελώριος κροκόδειλος του αλμυρού νερού έκλεισε τα σαγόνια του γύρω από το κεφάλι και τους ώμους του, καθώς εκείνος κολυμπούσε κοντά σε έναν ύφαλο.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Τζεφ Τάνσγουελ κολυμπούσε σε μια περιοχή μεταξύ της Βόρειας Αυστραλίας και της Παπούα Νέας Γουινέας, παρέα με τη γυναίκα του και άλλους δύο συναδέλφους τους, όταν του επιτέθηκε ο μήκους τριών μέτρων κροκόδειλος. Έκλεισε τα σαγόνια του γύρω από τον κορμό του Τάνσγουελ, τον τράβηξε προς τα κάτω και τον έσυρε σε μεγαλύτερο βάθος. Λίγη ώρα αργότερα και οι δύο βγήκαν στην επιφάνεια του νερού και ο Τάνσγουελ κατόρθωσε να ελευθερωθεί από τα σαγόνια του κροκόδειλου.

Ο αστυνομικός χρωστάει τη ζωή του στη γυναίκα του Τζέιν, επίσης αστυνομικό, η οποία κατάφερε να παρεμβάλει τη βάρκα τους ανάμεσα στον τραυματισμένο σύζυγό της και τον κροκόδειλο. Ο Τάνσγουελ τραυματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι στη Δυτική Αυστραλία προειδοποίησαν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από επιθέσεις κροκοδείλων στα βόρεια της χώρας, καθώς η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής ενθαρρύνουν τα ζώα να ζευγαρώνουν- γεγονός που τα κάνει πιο επιθετικά.