ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ κλήσεις για ν΄ απολογηθούν έλαβαν οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι και οι συγγενείς τους για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια. Εντός της εβδομάδας οι συνήγοροί τους αναμένεται να ζητήσουν από τον εφέτη- ανακριτή προθεσμίες για να ολοκληρωθεί εντός του μηνός η ανακριτική διαδικασία.

Η υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου, τον Φεβρουάριο 2006, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ειδικά όταν τον Ιούνιο προέκυψε ότι το παιδί το χτύπησαν πέντε ανήλικοι στην πλατεία δημαρχείου της Βέροιας. Παρ΄ ότι τα παιδιά αρχικά είχαν ομολογήσει ότι μετά το περιστατικό τον έθαψαν σε ακατοίκητο σπίτι δίπλα στο δημαρχείο, που στο μεσοδιάστημα κατεδαφίστηκε, στη συνέχεια οι τρεις εξ αυτών αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους και μόνο δύο παιδιά που κατάγονται από την Αλβανία και τη Βόρ. Ήπειρο παραδέχονται τη συμμετοχή τους.

Εις βάρος των ανηλίκων η εισαγγελέας Βέροιας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ εις βάρος των συγγενών τους, οι οποίοι κλήθηκαν επίσης ν΄ απολογηθούν, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο και ανέλαβε την ανάκριση ο εφέτης ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Μιχαλάκης Γεωργίου.

Μετά την ολοκλήρωσή της η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα Εφετών, για να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη. Δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν και τη μετατροπή της κατηγορίας τόσο εις βάρος των ανηλίκων όσο και των συγγενών τους.

Τη σύνδεση της υπόθεσης εξαφάνισης του 11χρονου με την αποκάλυψη της παιδεραστίας στην Έδεσσα δεν απέκλεισε χθες ο συνήγορος της οικογένειας του Άλεξ, Πυθαγόρας Ιερόπουλος. Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος κατέθεσε στην Εισαγγελία Έδεσσας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων από τη Βέροια, που είδαν τον 47χρονο βενζινοπώλη να έχει επαφές με τα παιδιά που εμπλέκονται στην εξαφάνιση.